Denna artikel innehåller reklam

På Bosumhus bygger man hus med hjärta, där varje hus är unikt och personligt utformat. Genom sitt hållbara byggande i svenskodlat trä är det inte bara hus som står länge, utan som också är helt miljövänliga. 

Johan Billing har byggt hus i många år, men när konstruktionen i kärnvirke dök upp förändrades hans sätt att se på byggen. Konstruktionen som bygger på en särskild sammanfogning av massiva träklossar i furu som dras ihop för att bli stabila. Genom att arbeta i just kärnvirke från furu är materialet både hållbart och naturligt impregnerat.

– Vi har ingen standardkatalog eller några färdiga hus, utan du kommer med ett förslag på hus och så ritar vi upp det och anpassar det efter dina önskemål, i den mån det är praktiskt genomförbart. Så du får det som det vill, det är det som är det fina, berättar Johan.

Varje hus ritar man upp var för sig, så oavsett om det är en privatkund, arkitekt eller byggherre som önskar ta fram ett furuhus blir det helt unikt och det byggs upp direkt på plats. I och med det ekologiska och hållbara byggandet kan man också, vid en eventuell ombyggnation, återanvända träblocken. 

Bosumhus erbjuder totalentreprenad och ser till att huset går från skiss till ett färdigt hem genom skickligt hantverk. För den som vill kan man även köpa enbart stommen och bygga vidare på egen hand, men Johan och hans kollegor finns med i hela processen och stamreser för att säkra kvaliteten på stommen. 

När Johan tidigare har samtalat med kommunansvariga har de blivit glatt överraskade över den miljösmarta konstruktionen och har fått upp ögonen för den lösning som man kan utvidga hållbara samhällen med. Framtiden stavas klimatsmart, hållbart och hemtrevligt. 

Hus som byggs på det här viset ger också en annan inomhusmiljö än massproducerade hus som innehåller miljöskadliga platser. 

– Känslan i kärnvirkeshus, den får man inte någon annanstans. När man kommer in i huset doftar det trä! Det får man inte i ett stenhus eller prefabricerade hus. Det kan vara ett helt omöblerat hus man kliver in i, men det känns hemtrevligt. Det blir direkt en plats att kalla hem. 

Läs mer på bosumhus.se