Denna artikel innehåller reklam

På KungSängen arbetas det aktivt med hållbarhetsfrågor, från ett ansvarsfullt skogsbruk och genomtänkta leveranser till kundanpassade sängar och miljöcertifierade material.

I Enköping finner du KungSängens fabrik där merparten av produktionen tar plats. Bolagets övertygelse är att inga maskiner kan ersätta det mänskliga handlaget, varpå samtliga sängar tillverkas på plats av deras erfarna hantverkare.
— Hos oss lämnas ingenting åt slumpen, säger marknadschef Anna Björkegren. Vi är unika i branschen med att göra allting själva genom hela resan från råvirke till kund. Detta för att vi ska kunna ha kontroll över hela produktionskedjan och garantera våra kunder en kvalitetsprodukt som håller vad vi lovar.

Med skräddarsydda lösningar får kunden sin säng exakt så som hen vill ha den, vilket ytterligare minskar svinnet.
— Genom den kundanpassade produktionen kan vi dra ned på råmaterial vi lagrar och avsevärt minska spillet, då vi bara producerar det som kund köpt efter kundorder och har därmed inga färdiga sängar på lager, säger Peter Gustafsson, vd. Skulle kunden sedan inte vara nöjd med exempelvis hårdheten i madrassen kan vi justera eller byta fjädrarna utan att ta tillbaka sängen. På så sätt försäkrar vi full kundnöjdhet och en produkt med maximal livslängd. Dessutom ger vi tips på hur man på bästa sätt tar hand om sängen för att den ska hålla sig i toppskick år efter år.

Sängar kräver mycket transportutrymme, vilket har medfört att KungSängen byggt upp sitt leveranssystem med avsikt att minimera antal kilometer per säng.
— All vår produktutveckling och tillverkning sker i Sverige. Vi levererar allt helt utan mellanhänder med våra egna lastbilar direkt hem till kunden. På så sätt kan vi hålla nere fraktkostnaderna och minska emballaget, säger Anna. Vi behöver inte plasta in och ställer sällan sängar på pall, utan vi kan frakta sängarna som de är. Vi siktar även på att göra så få resor som möjligt inom samma area för att minimera resandet. Det är både klimatsmart och ekonomiskt!

KungSängens miljöarbete inbegriper även att de ställer höga krav på leverantörer och material.
— Vi arbetar med FSC-certifierat virke, vilket innebär att vi sörjer för ansvarigt skogsbruk, säger Peter. Därtill tillhandahåller vi Öko-Texcertifierade bäddtextilier. Vi har även i somliga produkter ersatt polyetern med naturlatex, som tillverkas till 100 procent utan kemikalier och som dessutom är allergivänligt och helt återvinningsbart.

Hållbarhetstänket har funnits med sedan starten 1998, och är en naturlig del av KungSängens kontinuerliga arbete.

— Vi håller oss alltid ajour med spännande nyheter vad gällande teknik och innovativa material, säger Anna. Vi strävar ständigt efter att hitta bättre lösningar för att värna om vår miljö och för att du som kund ska få det allra bästa.

För mer information, se kungsangen.com