ExteriörLivsstil

FÖRNYA DIN POOL OCH FÅ SEMESTERKÄNSLA HEMMA

By mars 22, 2024No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Att ta hand om din pool, uppgradera den och använda dig av smart teknik är alla sätt som kan öka hållbarheten av din investering, samtidigt som du får poolen att se ut och kännas som ny. CF Group Scandinavia erbjuder ett komplett sortiment för pool och spa. Med lång erfarenhet och omfattande expertis hjälper CF Group dig att öka kvaliteten och glädjen av din pool, samtidigt som du kan reducera klimatpåverkan.

CF Group Scandinavia är en del av CF Group, en av Europas största producenter inom poolbranschen med fler än 1200 anställda i mer än 40 länder. Förutom att de säljer pooler i olika storlekar och modeller säljer de även pool- och spaprodukter som hjälper dig att förnya, förbättra och öka värdet av din investering.
– Ett av de mest effektiva sätten att förnya din pool på är med en ny liner eller poolduk som kan tillföra ett nytt utseende och en ny känsla, säger Lotta Nordholm, marknadsansvarig på CF Group Scandinavia AB. Med olika färger och mönster kan du skapa ett helt annat intryck, där vi just nu ser mycket sobra toner, grått och stenmönster för en elegant, stilren och exklusiv design. Det blir också vanligare med mindre pooler med trappa istället för stege. Det är ett bekvämt sätt att ta sig i och ur poolen, i synnerhet för barn, som skapar en samlingsplats i och runt poolen. Det går att med ganska enkla medel skapa stora förändringar.

Spara på vatten och energi

De senaste åren har det även kommit mycket ny teknik som sparar både vatten och energi. Med uppkopplad utrustning kan du göra din pool mer åtkomlig och lättskött. En frekvensstyrd filterpump är både tystare och mer energisnål än traditionella pumpar med fast hastighet. Kompletterar du med UVC-rening förbättras reningen. 

CF Groups PRO UVC Rening ger upp till 35 % mer effektiv rengöring än många motsvarande produkter på marknaden tack vare de spegelvända inre ytorna, som även gör den mer energieffektiv. Ett välskött vatten behöver därtill i princip aldrig bytas. Med rätt poolskötsel har du alltid en fräsch pool samtidigt som du sparar vatten.
– En ny miljömärkning för pooler har precis börjat gälla, som gör det enklare för kunder att jämföra och välja en hållbar pool, säger Lotta. Titta efter märkningen när du köper pool eller tillhörande delar.

Ett enkelt sätt för att barnsäkra och energieffektivt värma upp din pool är att låta CF Groups lamelltäcke skydda poolen när du har badat klart.
– Lameller i polykarbonat överför solens energi som i sin tur värmer upp poolvattnet. Stillastående luft är bra värmeisolering, särskilt då våra lamelltäcken är uppbyggda av luftkanaler. Dessutom minimerar du avdunstningen vilket minskar både värme- och vattenförlusten. Med lamelltäcken i PVC sparar du 40-50 % energi, men med våra polykarbonatlamelltäcken kan du spara upp till 70 % energi jämfört med att inte täcka din pool alls.

Koppla upp och koppla av

Liksom det mesta i samhället blir även pooler alltmer uppkopplade digitalt. Det gäller till exempel styrning av poolrobotar, belysning, värmepumpar samt såväl övervakning av doserings- och saltsystem som av hela poolen.

CF Group menar att mer ansvarsfulla pooler bidrar till användarnas välbefinnande och hälsa.
– Vårt eget Technocenter designar och utvecklar nya produkter för att ta fram ett ännu bättre sortiment som möter marknadens alla krav. Oavsett vad du söker har vi det allra mesta i vårt noga utvalda sortiment. Hitta din närmaste återförsäljare för att få ut den största glädjen och det högsta värdet av din pool!

Läs mer på cfgroup.se