ExteriörInteriörLivsstil

Modernt för hela familjen

By september 8, 2022No Comments

Denna artikel innehåller reklam

Bland de husmodeller som Sara och Bulent Ruya tittade på var det en som genast stack ut – Trivselhus Villa Värmdö.  Planlösningen, stilen och finishen, allt stämde perfekt för familjen. Så trots att de egentligen inte hade planerat att bygga nytt hus bestämde de sig för att slå till. ”Om vi någon gång skulle bygga ett eget hus var det nu”, säger Bulent. 

Familjen Ruya bodde redan i en fin villa i Linköping. Där trivdes Sara, Bulent och de tre barnen alldeles utmärkt, men så hände något som framför allt fick Bulent att gå igång. 

”Jag hörde att det skulle släppas 12 tomter i ett område som heter Ekängen precis vid sjön Roxen. Vi är inte så bortskämda med sjötomter här i Linköping så jag blev eld och lågor. Det kändes som en chans vi absolut inte borde missa”, säger Bulent. 

Föll för Villa Värmdö

De började leta efter husmodeller och fick hem massor av kataloger, men det visade sig vara ogjort arbete, eftersom Sara och Bulent nästan omedelbart föll för Villa Värmdö. 

”Vi gillar den enkla moderna stilen med stora härliga terrasser. Planlösningen med olika avdelningar gör att huset känns både öppet och avskilt på samma gång. Det är inbjudande, välkomnande och samtidigt mycket funktionellt”, säger Bulent.

Sara fyller i: 

”Vi tog oss ändå tid att åka och titta på några visningshus. Vi ville vara säkra på vårt val och då blev det ännu tydligare för oss att Trivselhus gav en mycket starkare kvalitetskänsla än andra. Den känslan och att vi direkt fick bra kontakt med Trivselhus säljare gjorde att vi aldrig tvekade. Att få hjälp med både stort och smått är verkligen guld värt”, säger hon. 

Egen avdelning för barnen

De tre barnen som nu har hunnit bli 10, 12 och 15 år har en egen avdelning på övervåningen med sovrum, allrum, badrum och en stor terrass. 

”Det är perfekt för dem, både när de är ensamma hemma och när de hänger med kompisar”, säger Sara. 

I andra änden av plan två ligger föräldrarnas sovrum, även det med utgång till en egen terrass.  I föräldradelen fick en tänkt klädkammare istället bli ett eget badrum för Sara och Bulent och ett annat intilliggande utrymme blev en härlig walk-in-closet. 

På entréplanet finns tvättstuga, gästrum och framförallt de generösa sociala ytorna. Här kan väl ingen undvika att tycka om de stora fönstren vid middagsbordet med vy ut mot poolen. Sara älskar den öppna och ljusa känslan som gör att man kan vara i köket och ändå ha kontakt med de andra familjemedlemmarna eller gäster som sitter vid matbordet eller i soffan i vardagsrummet. 

”Jag tycker om att alla kan vara tillsammans, även när vi håller på med olika saker. Samtidigt gör planlösningen att det bildas lite avskiljande vinklar som ger en ombonad och varm känsla. En känsla som blir extra tydlig när vi eldar i den öppna spisen”, säger hon. 

Viktigt att uppleva i verkligheten

Det är samspelet mellan helheten och detaljerna som gör skillnad i upplevelsen av huset, menar Sara och Bulent. Omsorgen i materialvalen.  En mindre anpassning av planlösningen. 

”Även om vi gillade Villa Värmdö direkt är jag glad att vi tog oss tid att jämföra. Och inte minst att vi besökte flera olika visningshus för att få en verklig, fysisk upplevelse av material, kvalitet och planlösningar”, säger Bulent.

”De upplevelserna innebar att vi förstod vilka personliga val som är viktiga för oss för att allt skulle bli precis som vi vill ha det. Och hur stolta vi kan vara över det här huset där både familj och vänner stortrivs”, fyller Sara i.  

Läs mer på trivselhus.se/funktionellt