Denna artikel innehåller reklam

Genuina kök från Norrländska Snêk med alla moderna funktionaliteter är gör-det-självarens dröm. Tack vare automatisering och valfri servicenivå är dessutom priset konkurrenskraftigt.  

Familjeföretaget Snêk har tagit fram ett kökssystem så nära ett platsbyggt kök det bara går. På Snêks hemsida kan kunden designa hela köket själv och får full frihet att välja allt från utformning och finish, till hur mycket man vill göra själv av montering och målning. Allt tillverkas i massivt trä och materialet till stommarna är furu, medan hyllplan och lådor kan göras i ek. 

– När man kommer från Norrland känns det bra att jobba med den långsamväxande Norrlandsfurun som tar tre gånger så lång tid på sig att växa som vanlig furu. Vi jobbar uteslutande med förnybar skog och färgen vi målar med är uteslutande linolja.

Kunden designar själv i vårt onlineverktyg och väljer där hur många luckor, skåp och lådor man vill ha. Allt fräses ut i trä, som vi målar för hand i linolja, berättar Fredrik Karlsson Peraldi, som tillsammans med sin fru, Sandrine Peraldi, grundat företaget Snêk.

Företagsidén föddes när grundarna skulle köpa ett kök till sin sekelskifteslägenhet och upptäckte att det var omöjligt att hitta ett modernt kök med traditionell look utan mdf och spånskivor, till en rimlig kostnad. Man bestämde sig då för att fylla den luckan på marknaden. Köken från Snêk ger 

ett genuint och traditionellt intryck men har alla moderna funktioner. Glidande laxstjärtsfogar gör att man kan montera en stomme på 30 sekunder, vilket ger väldigt enkel montering för kunden. 

– På ett sätt är vi väldigt traditionella när man ser till material, men vi är också hypermoderna, då vi har 3D-verktyg online kopplade till produktionen som är automatiserad och robotifierad. Vi tänker framåt men ser också bakåt och utmanar hela det sätt på vilket köksbranschen fungerar. Vi kompromissar inte med kvaliteten men med processen, vilket gör att vi kan leverera högkvalitativa, unika kök till en bra prislapp, avslutar Fredrik.

Se mer på snek.se