Denna artikel innehåller reklam

På Siggesta Gård på Värmdö är ledorden omtanke och passion. Här finns enkelheten i att bara kunna slappna av, lugnet som havet ger och närheten till naturen. Med möjlighet till många olika utomhusaktiviteter och mat lagad med råvaror från egen trädgård är det en plats som är perfekt för hemester i sommar. 

För den som längtar efter tid att komma bort från vardagen en stund är Siggesta Gård platsen att besöka. Här möts man av vd:n Susanne Blomberg tillsammans med hennes medarbetare som alla är lika passionerade för att ge sina gäster en härlig vistelse. Här ser man fram emot att möta sommaren och dela den med sina besökare som tillsammans får uppleva Värmdös skärgård och det finns något för alla, vad man än vill hitta på. 

– Hos oss kan man klättra i skogen, cykla MTB på vår nya bana, hyra SUP, spela fotbollsgolf eller bara ta en tur till vår naturstrand, berättar Susanne. En av våra mest populära boendeformer är att hyra en hel flygel med sammanlagt sex dubbelrum och ett gemensamt utrymme för umgänge, en egen tillhörande trädgård och mycket utrymme för kvalitetstid. Många kommer hit för att umgås med sina vänner, fira en jämn födelsedag eller bara vara.

Oavsett om man är lite äventyrligare av sig, tycker det är roligt att tävla eller om man föredrar stillheten i att få varandra i skogen finns alla möjligheter. Dessutom har man en matprofil som skiljer sig ur mängden och med en köksträdgård där råvaror plockas och sedan hamnar på restauranggästernas tallrikar.

– Vår köksträdgård byggs i år ut med ett växthus och 1500 m2 odlingsmark. Vi odlar betor, rädisor, potatis, örter, tomater, zucchini och mycket mer till vårt kök. Trädgården drivs av en lantbrukare från Eritrea i ett integrationsprojekt. Han kan verkligen allt och biodynamisk odling och jag har aldrig sett så mycket skörd på liten yta som det han lyckades odla fram 2019 då trädgården var hälften så stor. Vi odlar också humle till Värmdö Bryggeris årsproduktion av lokalproducerat öl.

I sommar kommer det även att finnas möjlighet till självplock vissa dagar, något man verkligen ser fram emot. På Siggesta Gård hoppas man verkligen att fler gäster hittar ut till den unika pärlan på Värmdö som man är och att fler får upptäcka glädjen i att leva ett enklare liv, med naturen som fond och god mat och tid för umgänge som det allra viktigaste. 

Läs mer på siggestagard.se