Denna artikel innehåller reklam

Du vaknar långsamt med vågor som kluckar nedanför fönstret. Genom panoramafönstren radar små öar upp sig. Du tar en kopp kaffe i handen och kopplar av en stund på terassen. Skärgården känns oändlig från ditt nya läge. I horisonten speglar sig solen vackert mot vattnet. Du förundras över enkelheten i att kunna bo och jobba så här, direkt på vattenytan. Efter kaffet går du in till ditt kontor. Du är redo för en ny arbetsdag, ombord på din Floating Space. Till helgen väntar sol och bad med grillning på den övre terrassen. Ombord i goda vänners sällskap.

Ari Jukkola och Torbjörn Mattebo har tagit fram ett modernt koncept för boende och kontor. ​A new way of living​ är Torbjörns sätt att beskriva en modern flexibel livsstil​.​ Ari har sålt båtar under många år, allt från vanliga fritidsbåtar till stora lyxyachter för 120 miljoner. Det har blivit många båtar under 40 år.  

Ari, vill du berätta lite mer om vad en Floating Space är?

– Floating Spaces är en ny modern livsstil som ökar i popularitet, börjar Ari. Jag har alltid gillat att leva sjönära, så det har varit intressant att följa de olika trenderna. Hus ger komfort, men båtar ger frihet. Med en Floating Space kombinerar du både komfort och frihet. Upp till 200 kvadratmeter villakomfort med friheten att själv välja dina drömlägen, dag för dag.

– Floating Spaces ger dig plana ytor, både inomhus och utomhus, fortsätter Ari. Utgå från någon av våra färdiga planlösningar eller gör en helt egen. Utomhus väljer du antal terrasser. På plan-1 en trappa ned finns plats för 2-4 sovrum, 2 badrum och tvättstuga.

– Plan-2 är entreplan, och där kan du t.ex. välja ett vardagsrum och kök med 270 graders sjöutsikt. Där kan du kan lägga till fler sovrum, badrum, bastu. bio och kontor med sjöutsikt. På terrassen på plan-2 kan du parkera din kanot och jetski. En rolig lösning är att montera en fisksump i vattnet under den terrassen; då kan du tillaga egen nyfångad fisk till dina gäster.

– Plan-3 en trappa upp kan vara en helt öppen terrass på 80 kvadratmeter med 360 graders skärgårdsvy. Utrusta den med en bar, utekök, grill, matplats osv. Och en Jacuzzi med solbäddar är aldrig fel. Du kan även inreda plan-3 som ett Penthouse.

  Med din Floating Space har du friheten att när som helst välja ett nytt läge, fyller Torbjörn i. Med miljövänlig hybrid/eldrift flyttar du ditt hem och kontor till ett nytt sjöläge. Eller du kan ladda din Floating Space med starka dieselmotorer, och då förvandlas hon till en yacht.

Är det inte krångligt jämfört med en vanlig byggnad?

– Det är enkelt att komma igång med sin Floating Space. Inget bygglov behövs. En Floating Space kräver dessutom mindre underhåll än ett hus; man behöver inte måla, rensa mossa på taket osv. Du slipper utedass och fästingar. Man slipper även allt arbete som en trädgård kräver, rensa buskar, dra maskrosor osv. Istället ankrar man i någon trevlig vik och njuter av den vackra skärgården.

Vad är kostnaden för ett sånt här boende eller kontor? 

– Kvadratmeterpriset för en Floating Space är hälften av motsvarande för fast bostad i Stockholm, svarar Ari.

Vilka är Floating Spaces för? 

Torbjörn svarar tveklöst: – Alla som uppskattar frihet och sjönära liv.

Läs mer på https://floatingspaces.se/di