Denna artikel innehåller reklam

I en digital tid när många pratar om stress och om hur den konstanta uppkopplingen tröttar ut oss har sömnen blivit allt viktigare. Återhämtning och god sömnkvalitet har blivit viktiga begrepp. EngmoDun har sedan 1952 levererat sovprodukter av finaste kvalitet. 

Titeln kunglig hovleverantör talar möjligen för sig själv; EngmoDun har varit stolt innehavare av den sedan 1986. 

– EngmoDun är lyx i världsklass, säger försäljningschefen Lea Blom Franzmann, och pratar om dunet, men också om detaljer som de handsydda sömmarna i varje produkt. 

Oberoende tester

Det genuina hantverket har man aldrig tummat på, trots att företaget kommit långt från det som en gång startade i en liten källarlokal på Söder i Stockholm. Idag är EngmoDun ett toppmodernt och innovativt företag i ständigt utveckling. Dunets kvalitet testas regelbundet i det egna oberoende testlaboratoriet, som är godkänt av organisationen European Down and Feather Association (EDFA). Godkännandet innebär att även andra företag och offentliga myndigheter kan utföra certifierade tester i laboratoriet.

Välj rätt täcke

EngmoDun tillverkar täcken och kuddar för en riktigt god sömn – för alla. Att välja rätt täcke är en process där hänsyn bland annat ska tas till hur frusen man är och vilken sovrumstemperatur man har. Är man två i sängen är kanske inte ett gemensamt täcke den bästa lösningen, utan precis som när man väljer säng måste var och en få välja själv. EngmoDun har varma täcken, svala täcken; tunna och tjocka täcken. Gemensamt för dem alla är den lätta, nästan viktlösa känslan som följer med dun av verkligt hög kvalitet. EngmoDuns kuddar finns i flera varianter, både fasta och mjuka. 

Ett bra liv för fåglarna

Sover gott om natten gör du också sett till de ursprunliga leverantörernas, fåglarnas, villkor: 

– Att de änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva ett bra liv är väldigt viktigt för oss. Därför är vartenda litet dun som vi använder spårbart vilket ger oss full kontroll över hanteringen. Allt dun som vi använder kommer från Europa och vi följer naturligtvis gällande EU-regler.

Läs mer på engmo.se