Denna artikel innehåller reklam

Kundlöftet är att kunna varva ned för att få ny energi, och det gäller oavsett om du gästar Yasuragi som privatperson eller kommer med dina kollegor för ett möte eller en konferens.

– Vi behöver bli bättre på att se hela människan, menar Kersti Olophsdotter på Yasuragi i Saltsjö-Boo. 

– Det är inarbetat att komma hit som privatperson för att koppla av, men det är minst lika viktigt att få in den där extra energin i vardagen, och vi är ju samma människa var vi än befinner oss. Allt för många lever i dag i ett tempo som i längden inte är hälsosamt för någon. Hos oss handlar det om att dra ned på tempot och våga vara närvarande i stillheten.

Den totala avkopplingen

Vad är då Yasuragi? I Japan hade man kallat det ett ”onsen”. Ett hotell, eller som ofta i Japan ett värdshus i anslutning till varma källor. Själva ordet yasuragi kan närmast översättas som den spontana, sköna utandning som kommer när man släpper taget och sänker ned kroppen i en varm källa.

När man checkar in på Yasuragi får man, efter att ha stängt av alla sina digitala apparater, en introduktion i tvagning på japanskt vis: sittande på en liten träpall häller man sakta varmt vatten över sig ur en bytta. 

– Det är ett fantastiskt sätt att verkligen komma ned i varv och börja sin resa mot att uppleva yasuragi – den där totala avkopplingen. Att sedan få njuta av de varma källorna, ta en lur i sovbastun, låta kroppen bli mjuk i ångsaltbastun är bara några av de möjligheter till avkoppling vi erbjuder. 

Effektivare möten

Kersti vill gärna slå ett slag för Yasuragi som plats för möten. Här får man hjälp med att hitta bra balans med pauser och utnyttjande av det Yasuragi erbjuder – ett sätt att ta hand om sin arbetsgrupp. 

– Det handlar om empati också, vi bler mer vänliga och samarbetsvilliga när vi är inte är stressade. När vi lugnar nervsystemet blir vi mer kreativa, effektiva och i bättre kontakt med oss själva,  vilket främjar samarbete och långsiktighet. Vi får nya perspektiv, ser mer objektivt på saker och får nya insikter att ta med oss. Jag tycker gott att man kan vända på hur man brukar göra: lägg konferensen i början av veckan för att få in energi i arbetsveckan, och börja konferensdagarna med avkopplande bad så kommer alla att tänka klarare.