Denna artikel innehåller reklam

Varje rum i hemmet har olika ändamål och därför är det naturligt att det också krävs varierande typer av belysning. Lightab erbjuder moderna och stilrena belysningslösningar som skapar en behaglig atmosfär.

Behovet av ljus ökar vid stigande ålder, forskning visar att redan vid 40 års ålder kan det behövas dubbelt så mycket ljus som för en 20-åring. Det är därför viktigt hur man belyser bostaden, där kombinationen av dags- och artificiellt ljus, är viktigt i variation, vilket kan skapa en behaglig miljö som stimulerar oss positivt både visuellt, emotionellt och biologiskt. Ljuset skall underlätta för de olika aktiviteter som sker i hemmet, ge trygghet, skapa en trivsam atmosfär och passa in i inredningen som en stilig designdetalj. Välj dina belysningspunkter med omsorg – tänk på var, till vad ljuset skall användas. En blandning av funktion-, stämnings- samt allmän-belysning är det bästa.

Kök

Lightabs populära plug and play belysning under köksbänk,
LimitED Edition 2019.

Köket är ett rum fyllt av aktiviteter som behöver belysas på olika sätt, arbets-, allmän- och stämningsbelysning. Ljuset skall vara trivsamt vid matplatsen och lysa effektivt vid arbetsytorna. Ljuset bör vara funktionellt, jämnt utan för stora kontraster mellan mörkt och ljust samt skapa mjuka övergångar. Gladio 2 ger en optimalt arbetsljus för alla åldrar under köksbänken. Enkel och stilren formgivning, diskret samt dimbar LED list, RA90 med en smidig plug & play lösning. Finns för 300 mm, 400 mm, 600 mm och 800 mm underskåp. Egenskaper: Jämn och fin ljusdistribution utan skuggor på blanka ytor, rundspringande och avbländande. 2019 lanseras Limited Edition med smoke finish.

Badrum

IDA® LED ljusspegel där varje blästrad spegelframsida är unik och uppgraderingsbar. En ljusupplevelse utöver det vanliga.

Det ställs särskilt höga krav på badrumsbelysningen. Belysningen är där tänkt att både ge en behagligt avslappnande atmosfär såväl som funktionellt och underlätta för städning. Till det kommer de höga säkerhetskrav som är förenade med elinstallationer i ett våtrum. Den moderna människan spenderar allt mer tid i badrummet, det är allt från tidiga morgnar till avkoppling på kvällen, då är det viktigt att kunna variera ljuset. Valet av belysning i ett badrum påverkar hur hela rummet upplevs. En av de mest välupplysta områdena i badrummet är spegeln. Här ska ansiktet lysas upp väl, så att det går att raka sig och sminka sig utan att behöva bli bländad. Även viktigt att ljuset återger hudfärg och detaljer på ett naturligt sätt. Den vanligaste lösningen är att ha ljuspunkter ovanför spegeln, men det är egentligen inte det ultimata. Än bättre är om det finns möjlighet att placera belysningen i ögonhöjd. IDA® spegeln IP44 är unik, sprungen ur behovet av ett bättre ljus i badrummet, en hel ljusbild i ögonhöjd. där innovativ teknik skapar ett konstant jämnt ljus i hela ytan, utan att generera skuggor eller skiftande toner i spegelbilden.

Balkong

Cosi balkongarmatur med multifunktion samt formgivna uppgraderingsbara skärmar. Lanserades hösten 2019.

Tänk efter vilket behov av belysning du har för din balkong, är balkongen liten eller stor? Vilket funktionellt ljus behövs och vad kan vara dekorativt? Flexibelt ljus med val för upp/nedåt ljus eller endast nedljus med tanke på nattdjur. Här är det bra med separat strömbrytare för värmeslinga så här på hösten. Att skapa en varm känsla inger trygghet i höstmörkret och förmedlar trivsel även hos förbipassaerande. Lightab rekommenderar att skapa stämningsfull belysning med väggarmturen Cosi kombinerat med punktbelysning golv eller belyst kruka. Cosi vägglampa IP54 med separat strömbrytare och valbart upp/nedåt ljus. En balkongarmatur med stilren design och valbara designade skärmar bla från Alexander Lervik. En naturlig trendsättare samt fantastisk ljusdistribution för balkong. Finns även med dusk-to-dawn sensor.

Läs mer på lightab.se