Denna artikel innehåller reklam

Cicamed, startades 2006 av Mikael Ohlén, som också är klinikchef och VD för Proforma Clinic, en av Nordens största kliniker för plastik- och ögonkirurgi. Man såg ett tydligt behov på marknaden – för hudvårdsprodukter som på allvar kunde göra skillnad för att hjälpa till att korrigera och förbättra huden, synligt och effektivt.

Cicamed och Proforma Clinic, identifierade till-sammans, ett stort behov hos konsumenter för riktigt effektiva hudvårdsprodukter, som konsumenten själv kunde använda för att förbättra hudens utseende. Detta för att få t.ex. jämnare hy, minska synligt av pigmentfläckar, minska synlighet av ärr o acne ärr m. Detta med också säkra produkter, med naturligt innehåll så långt Cicameds mål är att ta fram innovativa produkter som är fyllda med aktiva ingredienser för att ge, verklig synbar effekt efter tids användning. Detta på ett liknande sätt som kunden / patienten alltid är van att få verklig effekt synbar effekt efter plastikkirurgi och ögon behandling.

2013 valde Cicamed, att satsa på produkter med helt naturligt samt ekologiskt innehåll, fortfarande effektiva, något som vid den tiden var relativt nytt. 2019 har denna typ av produkter blivit en ganska stor del av nya produkt lanseringar på svenska marknaden. Detta i takt med det stora intresset för naturligt innehåll och hållbarhet mot naturen. Cicamed har i dagsläget ett större utbud av produkter, vara nedanstående 3, produkter/produkt-serier som hör till företagets bästsäljare.

Cicamed ASD Ansiktsserie

Detta är en premium ansiktsserie utvecklad för ”Blemish Prone Skin”, d v s för hud som lätt får problem med tilltäppta porer, ojämnheter, små pigmentfläckar, acneärr mm. Serien består av lätt ansiktskräm, effektiv punktbehandling mot pigmentfläckar acne ärr, samt mild rengöring. Den är lämplig för både män och kvinnor och har naturligt innehåll och är vegansk. Den är helt enkelt en lätt o elegant serie som passar såväl män och kvinnor, i tonåren till kvinnor o män 30år+ med känslig hy som lätt får små mindre hudproblem . Serien är precis som alla produkter utvecklad i samarbete med hudvårdsexperter, dermatologer och plastikkirurger på Proforma Clinic.

Cicamed Serum C

Cicamed serum C är ett mkt populärt o effektivt ansiktsserum, som är rikt på skyddande vitaminer, kraftfulla antioxidanter och fuktgivare. Formulerad med fuktbindande Hyaluronsyra och ekologisk aloe vera för att ge intensiv åter fuktning. Serum C, innehåller också en rik nivå av naturlig Vitamin C (från Acerola) och Provitamin B5 för att ge jämnare, lenare och mjukare hud. Produkten är dessutom optimerad för att bygga upp en naturlig lyster i ansiktet. 

Cicamed Intense Repair Face Oil

En ansiktsolja o oljeserum, baserat på en unik effektiv blandning av ekologiska och naturliga oljor, med hög nivå av reparerande Omega- 3,6,7 och 9 fettsyror, som bygger upp, skyddar och stärker din hud.  Oljorna från bl. a jojoba, nypon, solros, persika och havtorn mjukgörande och återfuktande för din hud, sammetslen yta och intensiv lyster. Oljan kan doseras efter behov och därmed ge individuellt anpassad nivå av lyster.

Precis som Serum C är denna olja mkt lämplig för kalla torra vinterdagar för att återställa fukt samt återställa en naturlig lyster i huden, viktigt för många då frånvaro av sol och ljus, lätt gör att huden får ett blekt och livlöst utseende.

Läs mer på cicamed.com