Denna artikel innehåller reklam

Genuint hantverk är utgångspunkten för allt som Ängsudd gör. Hantverket i kombination med material av högsta möjliga kvalitet skapar kök som står i generationer. 

Köket är hjärtat i ett hem. Det är här man samlas och det är här som man tillbringar större delen av tiden då man är hemma. Just därför är det naturligt att det är den del av hemmet som förtjänar mest kärlek. Ängsudd tillverkar kök med en kvalitet som verkligen känns. Allt tillverkas i Sverige med en tydlig koppling till naturen och med miljön i åtanke i varje steg. Alla delar i ett kök från Ängsudd är skapad för hand, från de klassiska förbindningarna i lådorna till dörrar och skåp.

– Vi ser på skapandet av ett kök som skapandet av en möbel, alla delar måste hänga ihop och interagera med varandra. En hel vägg av skåp byggs därmed ihop som en enhet, helt anpassad till just sitt utrymme. Hantverket och passionen för att skapa vackra inredningar genomsyrar allt vi gör på Ängsudd, vilket syns och känns i varje detalj, säger Göran Merus som driver och äger Ängsudd.

Till skillnad från många av de stora köksleverantörerna som erbjuder färdiga lösningar tillverkar Ängsudd kök efter behov och önskemål. Allt tillverkas dessutom i de mest exklusiva material, noga utvalda för att hålla för kommande generationer.

– Vi håller en extremt hög kvalitet på allt från stommar och lådor, till beslag och gångjärn. Allt tillverkas specifikt för varje projekt. Det finns också en genomtänkt designtanke för hela utrymmet, köket ska vara vackert så väl som funktionellt. Det är viktigt tycker jag att man som kund ska känna att man faktiskt får ett kök som är tillverkat i naturmaterial med hantverket i fokus.

Stommarna är i trä och gjorda för att stå emot fukt och hålla i generationer.   

Öppnar man skåpen väntar ytterligare en koppling till naturen, med en trären insida skapas en vacker kontrast till de handmålade dörrarna och lådfronterna. När allt målas för hand framträder ytterligare en detalj som tydligt visar på hantverket bakom köken. 

– Våra kök är byggda för att hålla och tröttnar man på färgen någon gång i framtiden, ja då kan man måla om köket och förnya på det sättet. 

Att man som kund kan få vara med hela vägen under byggandet av drömköket menar Göran skapar ett personligare kök. Från design, till möte med färgexperter, materialval och vitvaror, varje steg är gjort så du som kund verkligen kan sätta din egen prägel på köket. Vill man kan man till och med få vara med och plocka ut de plankor som ska användas.

– Vissa tycker att det är en charm att veta att man har varit med under hela processen och sett köket ta form. Vi sköter allt fram till ett färdigt kök och du som kund kan verkligen vara med i processen och se ditt drömkök ta form.