Denna artikel innehåller reklam

Golf i Spanien när den är som bäst, i kombination med julfirande – ja det finns faktiskt. Boka din nästa golfresa under jul och nyår med Nordpoolen Golf, du kommer garanterat att vilja komma tillbaka nästa år.

Klockan är 09.46 på julaftonsmorgon. Du står på första tee och ska just pegga upp när det plötsligt slår dig att det faktiskt är just julafton och det är 18 grader och strålande sol. ”Nu mår man” tänker du och drar iväg en spikrak drive som lägger sig mitt i fairway. Nordpoolen Golf är specialiserade på golfresor och under vinterhalvåret har de full fart på samtliga resmål. 

Johan Persson är VD på företaget och ser jul och nyår som en bortglömd tid att lämna ett kallt Sverige för firande på varmare breddgrader – självklart i kombination med golf, i mängder.

– Kommer du ner och firar jul och nyår hos oss kommer du garanterat att vilja åka tillbaka året efter. Temperaturen i Andalusien där vi håller till är perfekt för golf under vintern. Vi arrangerar dessutom julmiddag och nyårsmiddag för den som vill det.

Roquetas de Mar

Nordpoolens populäraste resmål under jultider är Roquetas de Mar. Här hittar du mysiga restauranger, trevliga utflyktsmål och kanske det viktigaste – en grön, fin och inspirerande golfbana. Nordpoolen Golf har tre hotell att välja mellan, alla inom promenadavstånd till affärer, strand och golf. Första tee ligger på fem minuters gångavstånd.

– Det är något som har varit viktigt för oss är att man ska kunna lämna bilen hemma. 95 procent av våra gäster kommer utan bil.

På anläggningen finns en stor shop, en drivingrange och chip- och puttinggreener. Banan är 18 hål, par 72 och är en av de bästa i området. Den är välskött med bra finish, har marmorsand i bunkrarna, kortklippta fairways och bermudagräset kommer till sin rätt i semiruff och ruff. Den är enkel att gå och har inga jobbiga backar. De första nio hålen är lite längre, men å andra sidan finns det fler vattenhinder på de sista nio. Totallängd 6070 meter från gul tee och 5174 från röd tee. Mellan hål nio och tio finns en chiringuito(kiosk) där det under hela dagen serveras tapas och kall öl – något som gör det väldigt lätt att stanna för länge.

Läs mer på nordpoolen.nu