Skapa en spännande atmosfär i hemmet med monokrom, abstrakt svartvit konst. Här är några saker som kan vara bra att tänka på!

Denna artikel innehåller reklam

Svartvit konst = hållbar över tid. Att välja en svartvit målning till sin inredning behöver absolut inte vara tråkigt – utan tvärtom ger ett coolt, unikt uttryck som varar över tid. I våra skandinaviska hem finns i regel mycket ljusa toner, då kan det svarta i abstrakta konsten bryta av fint sätt. Det kan ju också hända att du en dag flyttar eller vill sätta upp tavlan i ett annat rum – om motivet då är i en monokrom färgskala är det större chans att den även passar på nya stället.

Välj motiv med hjärtat
Tänk inte för mycket! Ofta är det motivet som vid första ögonblicket tilltalar, som är det som ligger närmast hjärtat och som kommer göra att ditt hem uttrycker mer av din personlighet.
En tumregel är dock att ett rum med en stram inredning kan må bra av ett svartvitt, abstrakt motiv med mjuka former för att balansera upp det stilrena uttrycket i rummet.

Välj inramat för ett mer komplett uttryck
Ofta är det kanske en svart ram som framhäver abstrakta motivet allra bäst. Andra gånger är det rätta valet en vit ram om man vill att tavlan ska smälta in lite mer mot t ex en ljus vägg.
Vill du att din svartvita konst ska ha ett mer rått uttryck – välj bort ramen! Canvasduken i sig är vacker.

Placera inte för högt på väggen
Det är vanligt att man hänger tavlorna för högt. Tänk att motivets mitt bör vara i ögonhöjd – ca 150 cm – för att det ska ge ett balanserat intryck och vara fysiskt bekvämt att titta på. All abstrakt, svartvit konst hos Mind Your Wall går lika bra att hänga i stående som i liggande format, då det inte finns något upp eller ner i motivet.
Tänk på att en stor tavla kan vara lika fin på golvet lutad mot väggen.

Läs mer och inspireras på mindyourwall.se