Denna artikel innehåller reklam

Våren är här och det börjar bli dags att starta upp arbetet ute i trädgården, men när är det egentligen läge att börja fundera på gräsklippning och ny grill? När vi pratar med Fabian Derk, butikschef för Gardenstore på Värmdö, berättar han att det går att planera för robotgräsklippare oavsett säsong. 

Det enda som man behöver tänka på är att installera robotgräsklippare så fort tjälen gått ur marken, vanligtvis i april, men planera kan man göra året runt. Jag har träffat kunder som kommer in till oss i vår butik redan i mellandagarna då det är lugnt i butiken och man har gott om tid att fundera vilken sorts maskin man behöver. Därefter bokar vi in tid för installering för våren och allt är klart.

Butiken, som även fungerar som showroom, visar upp olika typer av maskiner att välja mellan och med flygfototeknik är det lätt att mäta upp storleken på klippytan på tomten och smidigt kunna rekommendera den maskin som passar bäst för tomtstorleken. Man blir samtidigt inspirerad till andra utomhusaktiviteter som hör de varmare årstiderna till, så som grillning och utomhusbad och det finns många nyheter i båda kategorierna att drömma sig bort bland. 

– När vi pratar säkerhet så är många oroliga för hur det fungerar med maskinen och barn och djur. Många är oroliga för exempelvis igelkottar på tomten, men då är det enkelt att ställa in gräsklipparen så att den inte kör i skymningen då igelkottarna är som mest aktiva. Personligen har jag valt att köpa en robotgräsklippare som har större kapacitet än vad jag behöver, just för att den ska kunna klippa hela tomten nattetid då barnen inte är ute och leker, berättar Fabian. 

Det finns även garage för robotgräsklipparna för att skydda maskinerna då de inte är igång och arbetar, något som Fabian varit med och tagit till nya designmässiga nivåer där det finns varianter för gräsklipparna som efterliknar estetiken hos en hundkoja och som man kan måla i sin egen fasadfärg. Fabian själv har byggt en replika av sin egen villa för sin robotgräsklippare. Det blir inte bara en fin detalj i trädgården, det är även ett perfekt samtalsämne för grillkvällen. 

Några tips för dig som funderar på att köpa robotgräsklippare

Vilken maskin du ska välja beror på storleken på din gräsmatta.Har du branta slänter behöver du en gräsklippare med bra grepp på hjulen. Då klarar robotgräsklippare att klippa slänterna även när det regnar och gräset blir halt. 

Vilken typ av bladtyp du ska ha på din robotgräsklippare beror på hur mycket kvistar och kottar som maskinen kan stöta på under sin gång, så om du har mycket träd runtom kan det vara bra att ha rejälare stålknivar undertill.

Köp en robotgräsklippare med PIN-kodlås och GPS så minimerar du risken för stöld

Vill du veta mer om robotgräsklippare?

Besök GardenStore i Värmdö Köpcentrum.
Öppet, Mån-Fre 7-18, Lör 9-14
Telefon 08-570 222 17
varmdo@gardenstore.se

eller läs mer på gardenstore.se