Denna artikel innehåller reklam

1905 grundades kurhotellet Järvsöbaden. 115 år senare för den fjärde generationens ägare den anrika historien vidare. I nutid får vi uppleva Järvsöbaden som ett familjärt spa- och konferenshotell i sekelskifteskänsla, endast tre timmar från Stockholm.

Ledordet för hotellet är ”familj” och det är just en hemtrevlig atmosfär man kliver in i på hotellet, där man som gäst får en känsla av att precis ha kommit hem. Astrid Lindgren och Lill-Babs är några av de hedersgäster som gång på gång återvänt till den familjära atmosfären. 

På Järvsöbaden kan man kan känna sig helt bekväm när man besöker hotellet för fest, konferens, bröllop eller avkoppling. Spaavdelningen har konstruerats utifrån den historiska potatiskällaren som funnits med och bevarats sedan grundandet i början av 1800-talet. Där finner du ett gym, en torrbastu, ångbastu, jacuzzi, kallbad och duschar med lokalt källvatten. Det finns även en relaxavdelning och en utomhustempererad pool. För den golfintresserade finns också en egen golfbana.

– Vi värnar om att föra traditionerna vidare men har moderniserat med all teknisk utrustning för konferenser, berättar Inger Ångström, hotellchef.

Ett stenkast från Järvsöbaden hittar du aktiviteter anpassade för hela familjen ute i den friska luften. Under sommarhalvåret kan du njuta av den fantastiska miljön och testa på downhillcykling. Utmana dig själv på Järvsö Skills Park eller varför inte ta ett bad, eller köra forsränning i Ljusnan?

På vintern åker man längdskidor runt knuten och till Järvsöbacken är det 500 m och Ljusnan har en fantastisk skridskoled.

– I vårt hotellkök lagar vi allt från grunden. Vi serverar traditionell husmanskost och gör festmenyer för speciella tillfällen och i största möjliga mån använder vi närproducerade och lokala råvaror. Vi har även en egen köksträdgård och växthus som där vi har både fruktträd och bärbuskar som vi gör vårt eget äppelmos, egna marmelader och sylt av, säger Pelle Ångström, köksmästare och VD.

Läs mer på jarvsobaden.se