Denna artikel innehåller reklam

Gardiner och solavskärmning som lyfter hemmets själ och som arbetar tillsammans med ljuset – det är vad Luxaflex står för. Med sina smarta gardiner underlättar man i vardagen och ger människor bättre möjlighet att njuta av livet.

Gardiner är ofta en av de sista detaljerna som hängs upp när man inreder ett hem, men det är också de som många gånger är kronan på verket. Våra hem är idag öppna och låter ljuset tala för sig självt, och att hitta en gardin som tillåter just det kan ibland vara knepigt. Det finns fönster som är väldigt små, det finns de som sitter högt och det finns riktigt stora fönster. Alla med sin specifika funktion. 

Gardinens allra viktigaste uppgift, förutom att vara vacker och dekorativ, är att den ska kunna justera ljuset och ge önskat insynsskydd, men också att släppa igenom lagom med ljus och skapa möjlighet att blicka ut. 

Luxaflex har med sin  Luxaflex PowerView® motorisering, tagit fram en lösning där du kan dra upp & ned, vinkla och styra gardinen helt efter din dygnsrytm och dina behov. Det gör din vardag enklare samtidigt som det skapar en skön atmosfär hemma – allt genom ett enkelt knapptryck i en app eller, om du så vill, med fjärrkontroll. Självklart kan du också röststyra gardinerna tillsammans med marknadens olika lösningar för detta – Google, Apple och Amazon har var och en sitt system som alla är kompatibla med Luxaflex PowerView®.

Det finns flera sätt att utnyttja Luxaflexs smarta system på. I tex vardagsrummet fyller ju gardinen en funktion medan den i sovrummet fyller en helt annan.

Låt solens strålar väcka dig

Att vakna med solen som strilar in genom fönstret är för många en perfekt start på dagen. Därför kan du med Luxaflex system ställa in t ex dina lamellgardiner så att de långsamt ökar ljusinsläppet, ungefär som vid en soluppgång. På det här sättet får kroppen sakta vakna till och förbereda sig för dagen.

Håll tjuvarna borta – styr gardinen

När du är på resande fot, kanske avnjuter en semester i Italien eller åker skidor i svenska fjällen, då kan ett 

tränat öga enkelt se om hemmet varit obebott under en tid, bland annat eftersom gardinerna hela tiden är i samma läge. Med PowerView® motorisering kan du styra dina gardiner, oavsett vilken del i världen du befinner dig i. Allt som behövs är en mobil eller surfplatta. Självklart kan du även ställa in dem så att de ändrar position på bestämda tidpunkter.

Hejdå – blekta möbler

Blekta möbler är ett ständigt problem, alltid ska man komma ihåg att dra för gardinen i vardagsrummet för att förlänga favoritfåtöljens livslängd. Med smarta gardiner är det problemet obefintligt, och med PowerView® kan du ställa in dina gardiner rätt och leda bort solens strålar vid rätt tidpunkt på dagen. Ett varmt hem och dassiga möbler är med andra ord ett minne blott.

Läs mer på luxaflex.se