Denna artikel innehåller reklam

Att unna sig lyxen av färska blommor har blivit mycket enklare. Med ett blomsterabonnemang från House of Flowers kan ditt hem eller företag prydas av vacker väldoft precis så ofta du själv önskar.

Alex Henrikson är fjärde generationens blomsterhandlare. Nu tar han försäljningen av snittblommor och blomsterabonnemang ut på nätet och in framtiden med sitt House of Flowers.

Idén är lika enkel som genial. Med direktdistribution från odlaren levererar House of Flowers blommor av högsta kvalitet till din dörr, inom hela Sverige. Tack vare att man kapat dyra och tidskrävande mellanhänder får du buketter som håller sig fräscha längre och som kostar mindre än de du köper i affären. 

– Vi ser det som vår uppgift att göra världen lite blommigare, helt enkelt! Med vår stora passion för blommor och buketter vill göra dem lättillgängliga för andra. Att med alla sinnen få njuta av en färsk bukett av högsta kvalitet är ju en oslagbar känsla, säger Alex Henriksson. 

Han är fjärde generationens blomsterhandlare i familjeföretaget Henrikssons som startades i Ulricehamn redan 1924, men som först för drygt ett år sedan tog klivet att erbjuda snittblommor online. Alex menar att hans uppväxt ute på blomsterfälten tillsammans med äldre generationer har gett honom en väldigt god kännedom om allt från plantering och skörd, till inköp och försäljning. 

– Vår långa tradition i branschen gör att vi har ett unikt nät av odlare att handla från och därför kan kapa dyra och tidskrävande mellanhänder. Vi arbetar med blommor i säsong, vilket gör att vi minimerar svinnet och väljer ut de blommor som finns primärt i Europa för att undvika onödiga transporter och dessutom få hem de fräschaste blommorna för direktleverans till våra kunder.

Just enkelheten i att få buketten direkt till dörren är en av nycklarna till framgång för House of Flowers.

– De allra flesta uppskattar lyxen i ett fång färska blommor, men tar sig inte tiden att åka till en butik för att köpa dem. För att man ska ha en sak mindre i en redan upptagen agenda erbjuder vi olika abonnemang där vi enligt dina önskemål och behov levererar blommorna direkt till din eller mottagarens dörr utan kvittens, säger Alex och fortsätter: 

– Du kan göra de allra flesta ärenden online idag, för oss är det självklart att du också ska kunna handla snittblommor lika enkelt. Framtiden är här – och blommor är ju livet!

Läs mer på houseofflowers.se

Maja Gustafsson på House of Flowers säkerställer kvalitén på några av veckans färska blommor som snart skall få nya hem.