Denna artikel innehåller reklam

Zweed startades för tio år sen med en tanke om att designa skandinaviska möbler med rena linjer och sobra färger, där funktionalitet står i fokus.

Det är på Söder i Stockholm som Zweed först ser dagens ljus. Då, precis som nu, tillverkades alla möbler efter skandinaviska linjer, något som har kommit att uppskattas världen över under åren och som satt Zweed på den internationella designkartan. Trots att man vuxit har man hela tiden värnat om det småskaliga.

– Design och funktionella detaljer är lite av Zweeds signum. Till exempel har våra förvaringsmöbler ut- och ingångar för sladdar och vårt sängbord har en plats för mobilen, säger Marcus Claesson, VD på företaget.

Något som går som en röd tråd genom alla Zweeds möbler är ljusa och sobra färger – något som även det kommit att bli signifikativt för svensk möbeldesign i stort. Det vita och det jordnära är återkommande i de flesta av Zweeds serier, bland annat i Molto, Peep och Moodi.

– Alla våra möbler tillverkas i noga utvalda material och i mindre upplagor och våra kunder menar att när man köper en möbel från oss, då är det ofta början på en ny relation med en ny favorit i hemmet. Zweeds design är helt enkelt elegant samtidigt som den är funktionell. 

MOLTO

MOLTO är ett möbelsystem som löser dina förvaringsbehov oavsett om det är i hallen, vardagsrummet, köket eller i barnens rum. Enkelhet är ett ledord som går igen i allt från den minimalistiska formen – till den lättmon-

terade konstruktionen. Zweed har även gjort det enkelt att hitta en lösning som passar kundens specifika behov, det genom att alla delar kan kombineras på en mängd olika sätt.

PEEP

PEEP är en kollektion av skåp med traditionell skandinavisk design, en modern form och funktion – men med en speciell Zweed-twist. De asymmetriskt placerade handtagen ger en glimt av vad som döljer sig bakom. Sedan lanseringen 2011 har nya storlekar och funktioner lagts till i samlingen, som nu innehåller skåp, byråer, mediaförvaring och ett sängbord. Med två färger Slate Grey och Angle White kan Peep nu bli ännu mer personlig. Välj mellan sex modeller och två benstativ för att skapa din egen version av Peep.

Moodi

MOODI är ett modernt omtag på det tidlösa femtiotalets sideboard – minimalistisk och slank.En möbel som ska användas både nu och i framtiden. Men skönheten hos Moodi ligger inte bara i sin smarta förvaring, utan i dess kaxiga uppsyn – dess vändbara skjutdörrar som låter dig ändra dess utseende på några sekunder. Ett skåp som kan anpassas efter såväl tider i förändring som din egen sinnesstämning.

Läs mer på zweed.se