LivsstilResa

ATKITEKTRITADE SVITER I HJÄRTAT AV DEN SMÅLÄNDSKA SKOGEN

By oktober 26, 2023oktober 30th, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

På Trakt Forest Hotel bor du uppe bland trädstammarna i arkitektritade sviter, omsluten av orörd natur och fridfull stillhet. Här kan du uppleva årstidernas fulla prakt under naturvandringar, ta varmbad under stjärnorna, njuta av vedeldad bastu och äta läckra rätter på säsongens främsta råvaror. De varsamt byggda husen syftar till att, på den omgivande naturens villkor, skapa de bästa förutsättningarna för varje gäst att uppleva lugnet långt bort ifrån stadsbruset.

Sandra och Mattias Sälleteg har sedan många år tillbaka haft drömmen om att utveckla gården Sällehägnad som ägts av familjen Sälleteg i generationer. Med Trakt Forest Hotel började idén om att leva av gården ta form, och skogssviterna växte varsamt fram med lokala material och största möjliga hänsyn till den omgivande naturen.

– Trakt Forest Hotel består av våra fem skogssviter som ritats av arkitekt Gert Wingårdh på arkitektkontoret Wingårdhs, säger Sandra Sälleteg, ägare på Trakt Forest Hotel. Dels önskade vi oss att sviterna skulle samspela med den omgivande naturen, dels ville vi skapa någonting exklusivt som bjöd gästen på en naturnära upplevelse utöver det vanliga.

I samspelet mellan natur och arkitektur

De fem skogssviternas byggmaterial har burits på plats mellan trädstammarna för att minimera avtrycket på naturen. Klädselbrädorna har vuxit bara några hundra meter bort. Även brandskadat timmer från Västmanlandsbranden 2014 har man tagit tillvara på för att bygga huvudbyggnaden Timmerhuset. Skogssviterna är sedan varsamt placerade på stolpar, vilket förutom att minimera påverkan på omgivningen även införlivar gäster med en lyxig och unik känsla.

Inredningen består av få noga utvalda möbler som är lokalt formgivna av designstudenter.

– I samarbete med Nässjö träcenturm fick studenter i uppgift att formge unika möbler som i formspråk och materialval skulle inspireras av de respektive sviterna, säger Sandra. Husen är därtill döpta efter de latinska namnen på svenska lövträd – Betula, Sorbus, Tilia, Salix och Ulmus. Med initiativet vill vi stärka lokala samarbeten och samtidigt skapa en alldeles särskild upplevelse för våra gäster.

Varje svit har ett panoramafönster som vätter ut mot olika riktningar, för att varje svit ska bjuda på sin egen utsikt och sitt egna skådespel av magisk grynings- eller kvällssol.

– Naturen är ständigt närvarande här. Till exempel ser du stjärnorna från sovrummens takfönster och det finns ett fönster så att du kan blicka ut mellan träden medan du borstar tänderna i badrummet. Här somnar och vaknar du med skogen.

Låt naturen inspirera er nästa konferens 

För konferensgäster erbjuder Trakt allt du behöver för inspirerande möten och föredrag, som med fördel kan kombineras med skogliga aktiviteter.

– Vi har utrymme för både större grupper för dagskonferenser och mindre förestagsgrupper som vill sova över, säger Sandra. Då kan ni bo två personer per skogssvit, det finns dörr emellan så man får eget utrymme. Vi har även en rad olika alternativ för gruppstärkande aktiviteter, där bland annat utomhusmatlagning varit vida uppskattat. Naturen inspirerar till kreativitet och fyller på med energi, och att ta delar av- eller hela konferensen utomhus kan tillföra nya perspektiv. Avsluta med en trerätters middag, varsamt tillagad på lokala och säsongsbetonade råvaror av våra skickliga kockar.

En vistelse på Trakt Forest Hotel är olik alla andra och verksamhetens paketlösningar gör sig även lysande som presenter till någon du tycker om, kanske en närstående som du vill dela upplevelsen tillsammans med. Välj bland paketerbjudanden som varmbadspaket, bastupaket, båtpaket, natur- och kulturvandringspaket med flera.

Läs mer på traktforesthotel.com