Denna artikel innehåller reklam

I Helsingborg brukar man säga att det är helg nästan jämt, med anspelning på den sköna atmosfären och det rika friluftslivet. Vandra Kullaleden, cykla Kattegattsleden eller slå dig ned i en av Sveriges krogtätaste städer för en bit mat eller dryck i gott sällskap. Helsingborg har något för alla, varesig du är helsingborgare eller besökare!

— Till våren spirar det av liv här och staden är som gjord för sköna weekendresor, säger Emma Salomonsson, sälj- och marknadskoordinator, Stadsledningsförvaltningen, SLF. Dels har vi fin natur här vid vattnet med vandringsleder, naturområden och golfbanor, dels har vi ett utpräglat kultur- och stadsliv med utrymme för många intressen och evenemang.

Ett vanligt besöksmål är Dunkers Kulturhus, intill Helsingborgs norra hamn. Där hålls regelbundet konstutställningar samt musik-, dans- och teaterföreställningar. 

— Något man inte vill missa är vernissagen av utställningen Årets Bild 2020 den 21 mars. Det är Sveriges största tävling inom genren fotojournalistik.

Är man ytterligare natur- och kulturintresserad kommer även blomsterkonstnären och trädgårdsprofilen Claus Dalby till Sofiero.
— Utställningen pågår mellan 9 april-17 maj där du också får möjligheten att träffa Claus och utforska Sofiero slott, park, slottsträdgård och Orangeriet. Ett hett tips är att hålla koll på Sofieros hemsida för kommande utställningar och konserter! Det är ett populärt vattenhål och hit kommer tiotusentals besökare årligen.

Fredriksdal lockar med ett av landets största friluftsmuseum och i de pittoreska stadskvarteren kan man se såväl lantdjur, kryddträdgården och det populära Rosariet med hundratals olika sorters rosor. 

— Eller varför inte tura över till Danmark med färjan för ett smörrebröd eller två? Man hinner mycket på en weekend, men risken – eller kanske chansen – är att du vill stanna på heltid i härliga Helsingborg.

Se visithelsingborg.com för mer information, kalendarier och utflyktstips!