InteriörLivsstil

SPARA PÅ ENERGIN OCH KLÄDERNA MED ETT SMART TORKSKÅP

By mars 21, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Genom att göra det lilla extra är det enkelt att öka livslängden på dina klädesplagg – och att använda sig av ett torkskåp är en smidig genväg. Nu strävar Nimo, världens största tillverkare av torkskåp, mot att fler ska få upp ögonen för torkskåpets många fördelar.

Vi har alla varit där, överraskats av regnskuren och sedan haft problem med blöta ytterkläder som vi inte vet vad vi ska göra med. Blöta jackor hängs i badrummet, en full torkställning ställs mitt i vardagsrummet. Kanske har det hänt att kläder som egentligen inte är smutsiga åkt in i tvättmaskinen, något som bidrar till onödig energiförbrukning och slitage på textilierna. Genom att istället använda dig av ett torkskåp för att få kläderna torra igen minskar du energiförbrukningen och undviker onödig fuktpåverkan – samtidigt som du ökar livslängden på dina textilier. 

– Idag tvättas alldeles för mycket textilier helt i onödan, när det egentligen hade räckt att vädra dem eller hänga in dem i torkskåpet. Att torka i ett torkskåp sliter inte på kläderna, det är ju bara varm luft som cirkulerar. Ytterligare en fördel med torkskåp är att alla slags textilier och material går att torka i ett torkskåp. Allt från barnens smutsiga vinterkängor till sidenblusen, förklarar Johanna Wallentin-Stenlund, kommunikationsansvarig på Nimo. 

Torkar med befintlig energi 

Nimos torkskåp ökar livslängden på dina textilier. Väljer du till exempel Eco Dryer så krävs ingen frånluftsventil eller tillgång till avlopp, vilket innebär att torkskåpet kan placeras i vilket rum du vill. Torkskåpet drivs av en värmepump, som fördelaktigt utnyttjar den värme som redan finns i luften, vilket gör den oerhört energieffektivt.  

Värmepumpstorkskåpet Eco Dryer är även försett med smarta sensorer och slår automatiskt av när tvätten är torr för att minska energiförbrukningen, det drar endast 1,3 kWh per torkcykel.

Vill du torka din tvätt ännu smartare går skåpet att aktivera i kortare cykler, som hanterar den allra värsta fukten, därefter öppnar du dörren till skåpet och låter tvätten självtorka. Nimos torkskåp har 16 meter hänglina, vilket innebär att du får plats med väldigt mycket tvätt.

– Torkskåpet är idag ett av de mest skonsamma och energieffektiva sätten att torka textilier på. På Nimo har vi i över 60 år arbetat med att utveckla moderna torkskåp som är lika skonsamma mot kläder som mot miljön. De produkter vi bygger och säljer är framtagna för att bibehålla styrka och livslängd i dina textilier. Det i sin tur bidrar till att värna om vår miljö och hur vår konsumtion påverkar vårt samhälle. Vi vill vara med och bidra till en hållbar framtid, avslutar Johanna.

Läs mer på:

Sätter kläderna i fokus – det här är Nimo 

Med textil hållbarhet och klädvård i fokus har Nimo kommit att bli världens största torkskåpstillverkare. Sedan 1961 har de levererat svensktillverkade torkskåp, med produktion och utveckling under ett och samma tak, direkt från Hova. Allt med ett centralt mål – att deras produkter ska underlätta för både dig och miljön varje dag.