LivsstilResa

DET VAR ETT KLOKT VAL

By maj 9, 2023juli 3rd, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Ibland kan olyckan vara framme – även i en husvagn. Börjar det brinna gäller det att snabbt veta vad man ska göra och vilka redskap man ska använda. Testvinnaren* & eldbekämparen från MAUS är smidig och lämnar inga skador, något som gör att du säkert kan semestra för egen maskin.

Motorer är mycket känsliga när det kommer till pulver och skum. Därför är det uteslutet att använda en brandsläckare med skum eller pulver om husbilen av någon anledning skulle fatta eld.

Säsongen är för kort för att förstöra motorn och för att låta bilen hos mekanikern för reparation hela sommaren. Därför är MAUS lilla eldbekämpare, som släcker elden med hjälp av kaliumbaserad rök, perfekt att ha med i husbilen.

– MAUS Xtin Klein är ett måste för varje husbil- och husvagnsägare och ska alltid var det första du använder dig av vid en brand. Den besparing i tid och pengar som du kan göra i att släcka en brand med MAUS teknologi är oslagbar. Den är helt underhållsfri, du har den sällan längre bort än en armslängd och den kan släcka alla typer av mindre bränder, förutom glöd- och metallbränder utan att förstöra hela bilen med släckrester, säger Andreas C. Norlin, produktchef på MAUS.

Några som har erfarenhet av hur effektiv denna eldbekämpare är, är Birger och Gudrun Sundström som befann sig med sin husbil på en resa genom Dalarna när olyckan var framme.

Medan vi körde kände vi en skarp stickande lukt, så vi stannade snabbt och försökte hitta orsaken. Det kom svart rök under förarstolen och i samma sekund såg vi lågor.

Orsaken bakom branden var en kortslutning mellan solcellsregulator och e-blocket som satt placerad under förarstolen i Birger och Gudruns husbil.

– Jag hämtade snabbt Maus-släckaren, drog ut säkerthetsflärpen och sprutade en liten mängd rök på lågorna, de dog direkt, säger Birger.

– Vi hade läst om att den skulle vara att föredra framför vår gamla pulversläckare som förmodligen hade orsakat större skada med sanering och dylikt. Nu blev det en skada men ytterst lokalt under stolen där e-blocket satt. Det var ett klokt val av oss att använda Maus då elden slocknade direkt och inte orsakade onödig sanering. Vi är mycket nöjda med Maus brandsläckaren och vi kommer absolut att skaffa oss en ny.

Blev du nyfiken och vill läsa mer om MAUS – gå in på:

 • Art nr: 1001-1
  Aerosolsläckare: MAUS Xtin Klein
  Brandklasser: 8 BC
  Certifikationer: Rina S.p.A, BAM & CE
  Dimensioner: L: 242 mm x Ø50.
  Vikt: 480 gram
 • *Testvinnare i Husbilentest och Bobil & Caravan 2015