InteriörLivsstil

”Konsten är ett språk och min passion”

By juli 1, 2022No Comments

Denna artikel innehåller reklam

Genom att kombinera temperamåleri med tecknande har Eva Wilms hittat sitt eget sätt att beskriva världen på. Med sitt kombinerade arbetssätt fångar hon på ett unikt sätt en helhet för betraktaren att ta till sig. Där konstverken blir till berättelser att bygga vidare på utifrån sitt eget bagage. 

– Min konst är mitt språk och min passion. I måleriet kan jag vara ymnig och jobba stort och grovt över hela ytan. I tecknandet fångar jag detaljerna som berättar så mycket om oss människor och tillvaron. Ofta fungerar bilder bara på ett visst avstånd, men mina verk kan man betrakta både på avstånd och nära, för där finns detaljerna, berättar Eva Wilms. 

Bild 1. På stranden, 120 x 80 cm

Eva själv beskriver konsten som den tråd hon vävt hela sitt liv runt. Redan på 80-talet utbildade hon sig vid ett flertal konstskolor och efter att ha kombinerat konsten med diverse brödjobb livnär hon sig numera fullt ut på sitt skapande. Idag finns Evas verk representerade vid Statens Konstråd, Regeringskansliet, på olika muséer och inom Svenska Kyrkan.

– Att arbeta med konsten skapar stor meningsfullhet för mig privat och genom att vara personlig så kommer jag även åt något allmänmänskligt. Jag skulle vilja beskriva mina bilder som tidlösa och poetiska berättelser om oss människor, i det stora och i det lilla, avslutar Eva Wilms.

Just nu befinner sig Eva på Capri där hon har erhållit ett konststipendium i Axel Munthes, San Michele

Vill du se mer av Evas konst?
Under våren 2022 arrangerade Eva en separat utställning på Göteborgs Konstförening, där du mellan den 16/4-8/5 kunde ta del av hennes konst. Du kan följa hennes arbete via sociala medier – eller kontakta Eva för att beställa en konstkatalog. Kontaktuppgifter finner du på hennes hemsida www.evawilms.se.