Denna artikel innehåller reklam

Sovrummet är en plats för återhämtning och avkoppling och sängen är rummets huvudattraktion. För att göra sitt jobb måste den stå för både god sömn och ett tilltalande yttre som harmonierar med resten av rummet. 

Resor till storstädernas designhotell har gjort att allt fler inreder sovrummet med omsorg. Sängtillverkaren Carpe Diem Beds har bestämt sig för att göra sovrummet till ett rum vi inte stänger dörren om när vi har gäster, utan tvärtom gärna visar upp. Där vi kan slappna av i en lyxig hotellkänsla varje gång vi kommer hem från en hektisk arbetsdag. 

Sängen ska vara bekväm, men den ska också tilltala ögat.

– Du designar din säng, väljer tyg, gavlar och ben. Du bestämmer hur din säng ska se ut, inte vi. Därför erbjuder vi inte bara våra egna tyger utan arbetar även med textilier som vi vet att våra kunder gärna inreder med: Designers Guild och Romo, berättar Linda Schori, Commercial Director på Carpe Diem.

Välj rätt säng

Huvudingrediensen för att sova gott är en bekväm säng; en säng som är följsam och anpassar sig efter din kropps konturer och ger dig det stöd och den avlastning du behöver för att kunna slappna av i hela kroppen. 

– I en säng från Carpe Diem Beds ligger du med en känsla av viktlöshet, som om du svävar, utan någonting som trycker. Det är ett ofta förekommande missförstånd bland konsumenter att en hård säng är en bra säng. Att ligga i en hård säng är som att ligga på marken. Ligger du på sidan kommer du att få ont i axel och höft och behöver ändra position, då sover du inte bra. 

Carpe Diem Beds sängar finns i olika fastheter. Valet av fasthet avgörs av din längd, vikt och kroppskonstitution.

Teknik möter hantverk

Carpe Diem Beds har utvecklat ett avancerat och patenterat system: Contour Pocket System. I varje fjäder i sängen stoppas med en minikudde av latex. Det gör att varje individuell fjäder blir som en egen zon som läser av av din kropp. Systemet gör också att sängen upplevs som svalare än andra tillverkares, som i stället har ett enda lager av latex som täcker samtliga fjädrar. 

Carpe Diem Beds sängar tillverkas för hand i Lysekil; varje säng ses som ett konstverk och signeras av den som gjort den. 

Svävande säng

Carpe Diem Beds fortsätter att revolutionera våra sovrum; senast med den ”svävande” sängen Vindö. Sängen har en unik konstruktion utan traditionella ben. Den är ställbar med inbyggd massage och belysning. Vindö kan placeras var som helst i rummet, den drivs med batteri och behöver inte kopplas till eluttaget.

– Den kan stå mitt i rummet som en ö: den är verkligen ett statement där modern design möter teknik och funktion, förklarar Linda Schori.

Läs mer på www.carpediembeds.com