ExteriörLivsstil

Melin & Brolin Projekt hjälper dig med säkra husköp och renoveringar

By november 9, 2021december 22nd, 2021No Comments

Denna artikel innehåller reklam

Är du på väg att köpa nytt boende? För att försäkra dig om att du blir nöjd med köpet är det viktigt att kontrollera objektets status.

Som husköpare har man en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att låta en godkänd besiktningsman utföra en överlåtelsebesiktning av huset för att minimera riskerna för eventuellt senare tråkiga överraskningar. Det är en billig försäkran i ett kostsamt köp!

– Det händer att köpare drar sig ur affären efter att vi besiktigat. Man bör inte lita alltför mycket på en mäklares objektsbeskrivning. Vi ser tyvärr många exempel där risker och brister förbises, säger Lars Melin, som driver Melin & Brolin Projekt AB tillsammans med Stina Stedt. De arbetar främst med entreprenadbesiktningar och överlåtelsebesiktningar men hälper även bostadsrättsföreningar med allt från underhållsplaner till garantibesiktningar.

 – Vi kommer alltid två besiktningsmän till priset av en, fyra ögon ser mer än två. Tidsmässigt är vi flexibla och anpassar oss efter kunden, dvs. vi arbetar även kvällar och helger. Vår erfarenhet inom olika roller inom branschen har gett oss en bred bas att stå på, säger Lars Melin.

Även renoveringar bör besiktigas för att säkerställa att man som beställare verkligen fått det man beställt. Det fackmässiga utförandet samt det estetiska i arbetet kontrolleras noggrant. Ofta saknas entreprenadens dokumentation. En seriös entreprenör alltid lämnar ifrån sig egenkontroller och kvalitetsintyg, även på mindre arbeten.

Att skriva avtal med anlitad entreprenör är också mycket viktigt.
– Vi ser många fall där konsumenter endast godkänner en offert från en entreprenör. Man ska alltid avtala om t.ex. garantitider, betalplan, tidplan samt i klartext vad som ska utföras.
 
Läs mer och kom i kontakt med Melin & Brolin Projekt AB på www.mbprojekt.se