Denna artikel innehåller reklam

Aldrig har intresset för Skandinavisk 1900-tals design varit större. Några av världens främsta formgivare och designers kommer från Skandinavien och hela världen har nu fått upp ögonen för dessa. 

Planet Rooms är ett företag specialiserat på Skandinavisk 1900-tals design och har idag nästan uteslutande utländska kunder. Planet Rooms köper de flesta föremålen direkt från privatpersoner och via sin hemsida erbjuder de gratis värderingar av dina föremål. Christoffer Julin som är grundare till företaget har varit i branschen i över 10 år och har mycket god kunskap om föremålen och dess värde.

De stora auktionshusen tar avgifter på cirka 15-20% från säljaren. Planet Rooms däremot tar inga sådana avgifter utan betalar marknadsmässiga, fasta priser så att du vet vad du får betalt. Samtidigt erbjuds en mycket smidig lösning. Beroende på vart i landet du bor, kommer vi ut och hämtar föremålen och betalar på plats berättar Christoffer. På detta sätt slipper du själv ordna med transport och vänta långa tider på utbetalningar när du sålt. 

Hos Planet Rooms får du en gratis värdering genom att via hemsidan skicka in bilder på dina objekt. Därefter får du det prisförslag vi på vad Planet Rooms erbjuder att betala för dina föremål. Sedan är det upp till dig om du vill sälja eller inte.  

Planet Rooms huvudinriktning är porslin och keramik. Det som det för tillfället finns störst efterfrågan på är serviserna Musselmalet och Flora Danica från Royal Copenhagen samt keramik från Gustavsberg och Rörstrand. 

Har du något du är intresserad av att sälja eller är nyfiken på vad det är värt, gå in på planetrooms.se och få en gratis värdering.