Denna artikel innehåller reklam

Tyska modevarumärket tillika familjeföretaget Klingel har funnits i Europa sedan 90 år tillbaka, här gäller mode, accessoarer och inredning för alla åldrar och kroppar. Under hösten lanserar de sin kampanj #styleisyoursize för att uppmärksamma Plus Size och uppmana till att man ska älska sig själv för den man är, vara ens egna bästa vän och inte låta normer styra din klädstil.

Hur kommer det sig ni ville skapa den här kampanjen?
– Kampanjen kom till genom att vi, som många andra, upptäckt det stora glappet i modevärlden när det kommer till att alla ska kunna bära fina & stiliga kläder – oavsett kroppsstorlek. Genom åren har vi sett att många söker sig till oss just för att vi erbjuder snygga kläder även i större storlekar. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett fantastisk sortiment för målgruppen Plus Size, och vill gärna lyfta det ännu mer, säger Ebba, E-Commerce Manager på Klingel.

Vad inspirerade er?

– Våra kunder är en stol av vår inspiration. De påminner oss dagligen om att de är glada över vårt breda utbud av storlekar, vilket är någonting som vi är oerhört stolta över. Utan våra kunder är vi ju ingenting, så att skapa en kampanj anpassad till dem var en självklarhet, fortsätter Ebba.

– Alla, oavsett storlek, förtjänar moderiktiga kläder som ger utrymme att uttrycka sig själv i stil, och det är något som ligger oss varmt om hjärtat. För oss är det viktigt att lyfta våra kunder och nå ut med budskapet att du är perfekt, helt fantastisk – precis så som du är, tillägger Maja, Digital Marketing Communications Manager.

Vad har ni för förväntningar?

– Vår förhoppning är att kampanjer som denna i framtiden inte ska behöva finnas – det ska vara en självklarhet, säger Ebba.

– Det är dags att alla modeföretag öppnar ögonen och tar sitt ansvar i denna fråga. Även om många har börjat har vi fortfarande en bra bit kvar.

Klingels vision har alltid varit att man ska, vem man än är, känna sig välkommen. Målet med #styleisyoursize-kampanjen är att fler ska börja utforska sin stil utan att låta storleken begränsa klädvalet. Ta del av kampanjen på Klingels Instagram och Facebook, läs deras blogg och besök hemsidan för att se och shoppa ur sortimentet.

Facebook Klingel Sverige

Instagram @klingelsverige 

www.klingel.se