På campingen Surflogiet vid Gotlands västra kust vaknar gästerna upp i ett tält – och i världens bästa säng. Med sängar från Hästens har det skapats en avkopplande oas där gästerna kan njuta av en sömn i världsklass, mitt på stranden.

Surflogiet, som grundades 2017 och har sina rötter i surfkulturen, har skapat en exklusiv och glamourös camping – så kallad glamping – där gästerna ska få de bästa förutsättningarna för en god natts sömn. Målet var att skapa en naturlig plats för vila och återhämtning, där det går att åtnjuta alla fördelarna med en camping, men med fullkomlig bekvämlighet och komfort. Att uppleva naturliv utan att behöva kompromissa kring komfort och exklusivitet ses idag som en trendig och modern motpol mot de lyxhotell som återfinns i storstäder. Naturen ska istället avnjutas i sin enkelhet och finnas tillgänglig för alla som söker avkoppling, utan att de ska behöva oroa sig över hårda underlag eller trånga sovsäckar.

Samarbetet med Hästens fokuserar på de naturmaterial som återfinns i alla deras produkter, exempelvis lin, tagel och bomull. Tack vare den långa hantverkskultur inom sängskapande som Hästens besitter, skapas hållbara produkter där olika lager av naturmaterial gör att madrassen kan andas. Detta i sin tur ger kroppen bästa tänkbara förutsättningar för en god sömn. Som två svenska kvalitetsmärken där människan står i fokus, strävar både Hästens och Surflogiet efter att erbjuda förstklassiga upplevelser och produkter till alla sina kunder.

– Surflogiet använder naturen, stranden och havet som sin utgångspunkt och lägger fokus på gästens upplevelse och välmående. Vi vill inte belasta naturen med vår närvaro, utan utgöra ett komplement, så det är viktigt för oss att vi använder återvunnet och återanvändbart material när vi bygger vår verksamhet. Hästens är därför det naturliga valet för oss, då deras sängar uteslutande är byggda i naturmaterial. Vi tror att återhämtning under natten är nyckeln till sprudlande energi på dagen, och vi vill därför ge dig möjligheten att sova gott i de bästa sängarna som finns, säger Surflogiets Mattias Andersson.

Leave a Reply