Milda pastellfärger och stilrena former: årets påsktrender ger inget överflöd och lämnar oss gott om plats för tid med familj och vänner.

Snart är det påsk och det närmar sig den där tiden då det är dags att börja gräva i källarförrådet efter de där fjädrarna och äggen från förra året. 

Gör det enkelt för dig

Årets påsktrender fokuserar mycket på att återanvända det man redan har och att kombinera det med naturelement: det kan vara en liten kvist brudslöja till bordsdekorationen, några körsbärskvistar från trädgården eller hemmafärgade ägg av rödbetsspad. I år hittar vi det mesta i våra köksskåp och trädgården. 

Ett enkelt knep för en fin påskdukning är till exempel att knyta linneservetter kring ett ägg och lägga det plant på en tallrik, så att ändarna bildar som kaninöron runt ägget och sedan sticka i en liten rosmarinkvist bredvid. Ett annat enkelt sätt att dekorera för påskfesten är att baka en saftig sockerkaka, pudra över lite florsocker över och sedan fylla mitten av kakan med mjukt pastellfärgade chokladägg.

Blanda färger och material

Naturnära färger med olika texturer är det man ska satsa på för våren 2020. Färger som vi ser är antikrosa, ljusgrått och beige och materialen som används är främst ljust trä, linne, betong och mjuka former i porslin. Det gäller att kliva utanför sin comfortzone och våga blanda gammalt och nytt, mjuka tyger med strävare material, då kommer man hitta den där naturtrogna blandningen som vi vill se mer av i år. 

Inspiration i butik

Det kanske är så att det inte finns så mycket påskpynt i dina lådor, frukta inte. Man kommer som sagt långt med att leta i köksskåpen, dekorera med naturmaterial och för den händige kanske man till och med gjuter några dekorationsägg i betong hemma på balkongen. Men vill man göra minsta möjliga för att ändå få den där påskkänslan finns det många fina alternativ i butikerna. 

Exempelvis har det svenska märket DBKD tagit fram nya minimalistiska påskdekorationer. Exempelvis en förvaringsskål som är helt perfekt för påskgodiset med silhuetten av en kanin, den moderna påskharen. Här finns även mindre dekorationer i samma stil, både i svart, vit-spräcklig och smutsrosa. Är man mer för kycklingar än påskharen finns det även snygga dekorationer som också går i en skandinavisk, minimalistisk stil men som ändå för tankarna till påskens favoritdjur. Exempelvis dessa som i grå betong som ger helt rätt känsla. 

Leave a Reply