När regnet smattrar mot fönstret och det inte finns något annat att göra än att stanna inne och titta på film – då är det precis det du ska göra. Vi har plockat ut tio serier och filmer som är baserade på verkliga händelser som du absolut inte får missa.

Filmer

Beautiful Boy

Handling: Den starka berättelsen om den känslosamma relationen mellan pappan David och hans drogberoende son Nic. Med Call Me By Your Name-stjärnan Timothée Chalamet.

Bohemian Rhapsody

Handling: Sångaren och musikern Freddy Mercury turnerade världen runt med sitt band Queen. Men vem var han egentligen när strålkastarljuset på scenen släcktes?

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (Netflix)

Handling: Den ensamstående mamman Liz lever tillsammans med seriemördaren Ted Bundy, men vägrar tro på brottsanklagelserna mot honom. Med Zac Efron och Lily Collins.

Loving Pablo

Handling: Tv-jornalisten Virginia Vallejo faller pladask när hon möter Pablo Escobar och inleder ett stormigt förhållande med knarkkungen. Med äkta makarna Penélope Cruz och Javier Bardem.

Stockholm

Handling: Den 23 augusti 1973 kliver Janne Olsson in på Kreditbanken vid Norrmalmstorg, vilket blir starten på ett kidnappningsdrama som pågår under flera dagar. Med Ethan Hawke och Noomi Rapace.

Serier

I Am The Night (HBO)

Handling: När den adopterade Fauna Hodel börjar nysta i sitt förflutna dyker mörka hemligheter upp till ytan, hemligheter som snart leder henne till Svarta Dahlian-mordet.

Chernobyl (HBO)

Handling: 1986 inträffar en kärnkraftsolycka i Tjernobyl med katastrofala konsekvenser. På plats finns en grupp människor som kommer att offra allt för att rädda omvärlden. Med Stellan Skarsgård.

When They See Us (Netflix)

Handling: Starka misstankar riktas mot fem ungdomar från Harlem efter att en kvinna blir utsatt för en överfallsvåldtäkt i Central Park.

The Assassination of Gianni Versace (Netflix)

Handling: De avgörande händelserna i Andrew Cunanans liv som ledde fram till hans brutala våldsbrott, bland annat mordet på modedesignern Gianni Versace. Med Penelope Cruz och Ricky Martin.

Gentleman Jack (HBO)

Handling: När affärskvinnan Anne Lister återvänder till Shibden Hall efter en lång resa har hon stora planer för släktgodset. Missa inte!

One Comment

Leave a Reply