Svenskarna väljer bort flyget i sommar – något som gör att det finns ett gäng billiga resor ute på internet just nu. Det är ännu oklart om priserna kommer gå upp eller ner, allt hänger på midsommarvädret.

Enligt en ny undersökning kommer betydligt färre svenskar att välja flyget i sommar, jämfört med förra året. Det här innebär att flygbolagen definitivt kommer att få jobba i motvind.

Enligt resebyrån Ticket, som tagit fram statistiken är det en minskning på hela 13 procent jämfört med sommaren 2018.

– Det är våra siffror men de är viktade, så det här är något som återspeglas i hela branschen, säger Katarina Daniels, kommunikationsansvarig för Ticket, i en intervju med SR Ekot.

Katarina Daniels menar att nedgången till stor del beror på extremvärmen som Sverige både njöt och lamslogs av förra året, men även att vi föredrar långa resor framför kortare.

– Minskningen beror mycket på att förra sommaren var extremt varm. Många avvaktar med att boka sommarens resa för att man har förra sommaren färskt i minnet, förklarar hon och fortsätter:

–  Jag tror att svenskarna ställer om sitt resebeteende. Vi ser att trenden är att långresorna ökar, men de kortare resorna minskar, framför allt inom Europa.

Leave a Reply