Låt ditt hem andas lyx med hjälp av Creative Coatings. Här skapas dekorativa ytor i intressanta material – som ger en exklusiv känsla och tar inredningen till en ny nivå.

Med en bakgrund inom byggbranschen har Martin Condominas och David Paulin som ligger bakom Creative Coatings ett öga för hur man lyfter både hem och offentliga miljöer, hur man tar lyxen till en annan nivå med exklusiva material på golv, väggar och tak. Under åren har man skapat hundratals unika projekt i länder som Frankrike, Indien och USA – men självklart även på hemmaplan.

– Några av våra kunder är H&M, Espresso House och Ishotellet. Vi är glada över att vi fick chansen att skapa både konst och stora ytor i ClayStone på prisade Stora Hotellet i Umeå. I nuläget jobbar vi med ett projekt i Bordeaux där vi putsar 3250 kvadratmeter väggar och golv på ett femstjärnigt hotell, sammanlagt 40 rum. Våra tekniker har sitt ursprung i Frankrike och där har vi byggt upp ett rykte om bra kvalitet och unika tekniker, något som känns väldigt roligt. Parallellt med det här hjälper vi också privatpersoner att renovera deras hem med naturliga material, säger David Paulin.

Creative Coatings värnar om miljön och man är väl medvetna om vilka gifter som finns i ett hem och på offentliga platser, ofta med naturmaterial som kalk och lera.

– Vi har agenturen för ClayLime där vi sedan nio år har arbetat med materialen Tadelakt PRO, Creatina, ClayStone och Monosoft. Vi valde denna leverantör då deras material baseras på lera och kalk vilket skapar en betydligt mer äkta känsla än andra material. Materialen ger även en möjlighet till konstnärligt uttryck och att du kan styra mönstringen i ytan genom hur du arbetar med dina verktyg. De är även anpassade för våtrum och utrymmen med högt slitage. Att välja Tadelakt i badrummet är det mest miljövänliga alternativet. Under åren har vi själva utvecklat egna tekniker för att skapa mer djup, effektivisera arbetet eller få fram mer homogena och lugna ytor.

För att återskapa en naturlig känsla av betog i till exempel ett kök eller i en butik är ClayStone ett bra alternativ då den är väldigt tålig. Det gör sig utmärkt som en bänkskiva eller som ett golv, och den ger den där industriella känslan som har kommit att bli så populärt i svenska hem.

– Våra material är ypperliga alternativ till traditionellt kakel och klinker men fungerar lika bra på andra mer okonventionella ytor såsom möbler, eldstäder, väggkonst, bänkskivor till kök, tak och trappor. Materialen skapar en tidlös känsla och de kan användas i alla hem. I hem med industridesign och modern inredning gör de sig extra bra.

Leave a Reply