Småland är med sina djupa skogar en riktig pärla, och här finns några av landets mest spännande hotell – Hotel Gyllene Uttern, Hotel Ullinge och Hotel Mulljsö; tre hotell med helt olika karaktär, men med två saker gemensamt – god mat och värdskap i världsklass. 

Julen närmar sig med stormsteg och det är inte alltid lätt att välja ställe inför julbord och familjevenemang, men det har man på Gyllene Uttern Hotel Group löst genom att erbjuda tre olika hotell. Varje hotell har sin specifika karaktär och ligger vackert belägna i Smålands natursköna omgivningar. Gemensamt är hotellens strategiska lägen och med kompetent personal som är experter på service. Från en juvel i Mullsjög skogar, en pärla vid Södra Wixens strand, till den ståtliga slottsborgen vid Vätterns kant finner man något för alla!

Hotel Gyllene Uttern
Att komma till Gyllene Uttern är något utöver det vanliga. Den pampiga slottsborgen breder ut sig vid Vätterns kant och bjuder på en vacker utsikt över sjön och Visingsö. Byggnaden från 1930-talet har mängder av charmiga skrymslen och två pampiga matsalar. 

Under sommaren värvade hotellet Anders Rundqvist som ny köksmästare. Han har under sin 50-åriga karriär drivit 26 olika restauranger, varav några av dessa har varit hotell – precis som Gyllene Uttern. 

”För oss är Anders, men sin långa erfarenhet, en stor tillgång” berättar Gyllene Utterns platschef, Kerstin Tjärnström.  Hon tycker att det är bra att ha någon som förstår sig på branschen och vet hur allt fungerar – från minsta detalj till det stora hela. 

Just nu är Anders i full gång med att förbereda årets julbord på hotellet vilket innebär både matlagningn och temabuilding med det befintliga kockteamet.
”Det känns enormt roligt att forma ett motiverat arbetslag som med passion skapar en minnsrik matupplevelse för våra gäster” berättar Anders.

Årets julbord, som serveras mellan 23/11-21/12 kommer innehålla över 100 olika rätter – hemlagade med stor omsorg på närproducerade råvaror. 

Pris: 590 kr per person
Hotellet kommer i år även att erbjuda ett lunchjulbord på vardagarna mellan 12.00-15.00 för 295 kr per person.

Hotel Ullinge
Sagolikt vackert beläget mitt i ett fantastiskt stycke Småland finns Hotel Ullinge som speglar sig i Södra Wixens klara vatten. Trots att järnvägsknuten Nässjö ligger bara tio minuter bort finns staden på behörigt avstånd. Här slipper man bli distraherad och man kan istället njuta av att vara i nuet. 

På platsen där Ullinge är beläget har människor sedan stenåldern verkat och bott, berättar platschefen Petra Andersson – ”genom alla år har denna plats blivit en charmig destination för semester och rekreation”. 

Hotel Ullinge har i mål att fortsätta att skapa en plats dit gäster vill återkomma – om och om igen. Hotellets miljö inramas av god och familjär service i kombination med ett utmärkt kök vilket gör det svårt att inte unna sig!

Det är heller då inte så konstigt att många gäster årligen tar sig till Ullinge för deras traditionella hemlagade julbord. I år går premiären för julborden av stapeln redan 22 november med start ute i grillstugan med rykande varm glögg.
Väl inne serveras ett sillbord ögat sällan skådat, och julstämningen stiger sig ända upp till nock! 

Pris för årets julbord är från 380 kr per person och serveras fram till 22 december.

Hotel Mullsjö
Söker du sinnesro för själen är Hotel Mullsjö det självklara valet. Här inspireras man av en vacker omgivning och kan njuta av mat som den Svenska landskapskulturen har att erbjuda. 

Hotellet har under 2019 satsat på att lägga stor fokus på att profilera hotellet med fokus på hållbarhet, närheten till naturen och en destination för den aktive gästen. I den andan har man även värvat Peter Lindgren som ny köksmästare och nyligen lanserade han sin nya À la carte-meny med fokus på att ta vara på alla råvaror och arbeta med lokala produkter. Snart är det även dags för Mullsjös årliga julbord och Peter är i full fart med förberedelserna. 

”Det ska vara mycket vilt och hemlagat” säger Peter. ” Vi arbetar med ett motiverat gäng som känns otroligt härligt. Tillsammans kan vi skapa en gemytlig julkänsla för alla våra gäster.”

På Hotel Mullsjö hoppas man att snön ligger i drivor när det är dags för julbordspremiär den 30 november. Om inte, kommer ändå julkänslan infinna sig på hotellet med öppen brasa, puttrande glögg och pepparkaksgubbar som gömmer sig i varje vrå. 

Pris för årets julbord är 495 kr per person inkl. glögg och kaffe. Det serveras fram till 18 december. 

Läs mer på www.guhg.se

Leave a Reply