Drömmer du om ett riktigt snyggt inrett sovrum med guldkant? Det behöver inte krävas mycket för att inreda sig till en härlig oas. Här listar vi sex enkla knep som gör sovrummet lyxigare!

Hotellstilen är just nu en av de trendigaste stilarna i sovrummet. Men ett sovrum behöver inte vara stramt och elegant för att kännas lyxigt. Lyxkänslan kan plockas fram oavsett stil i rummet och går att kombinera med både den ombonade och den harmoniska känslan. Och dessutom behöver det inte kosta mycket eller vara särskilt svårt att få till på egen hand. Inspireras av knepen och idéerna nedan för att inreda sovrummet lyxigt och stilfullt.

1. Bädda med fluffiga täcken

Vad är väl härligare än en mjuk säng efter en lång dag? Fluffiga täcken är minst lika viktiga som kuddarna och genom att bädda med ett stort täcke istället för två mindre får man till den härliga hotellkänslan. För dig som vill slippa handla nytt täcke och nya påslakan finns det dock ett enkelt knep för att få till ett fluffigare täcke. Genom att lägga två tunna täcken i påslakanet får man både extra värme och volym.Lyxigt sovrum med fluffigt lakan och många kuddar

2. Sätt färg på sovrummet

Vitt är ett tidlöst och snyggt färgval på väggarna, men när man vill få till en exklusiv känsla med enkla medel kan lite väggfärg göra underverk. Färg gör sovrummet ombonat och minskar risken för att det ska kännas kalt. Dessutom skapas en lyxig känsla med rätt färgval – särskilt om den går ton i ton med delar av inredningen.Våga färg på väggarna i sovrummet – det blir snyggt och trivsamt

3. Inred symmetriskt

Ett enkelt knep för att få till en lyxigare känsla i sovrummet är att inreda symmetriskt, ett knep som ofta används på hotellrum där stram elegans skapar en exklusiv känsla. Placera kuddar, sängbord och lampor symmetriskt, men bryt av med några mindre detaljer i rummet för att hålla inredningen levande och personlig.Symmetriskt sovrum i hotellstil

4. Blanda material för en lyxig känsla

Linne, sammet, bomull, varma och kalla metaller, trä, spegelglas och flätad jute. Ja, det är bara några av alla material som syns i det lyxiga sovrummet ovan. Genom att inreda med flera olika material skapas en genomtänkt inredningshelhet som är spännande för ögat.

Lyxigt sovrum med många olika material – sammet, linne och mässing

5. Förgyll väggarna i sovrummet

Nakna väggar ger ett avskalat och svalt intryck, men vill du öka mysfaktorn och samtidigt få ett lyxigt sovrum kan det vara en god idé att hänga upp något på väggen. En stor tavla med ett lugnt motiv, svartvita foton eller en blickfångare i form av en vägglampa – här kan du vara precis så personlig som du vill.

Lyxigt sovrum i hotellstil med vita lakan och tavla på väggen

6. Sätt stilen med detaljer

Det gäller att hitta rätt balans när man adderar inredningsdetaljer till sovrummet. Är de för många blir det rörigt och är de för få – eller inga alls – känns det å sin sida kalt och opersonligt. Satsa på några utvalda favoritdetaljer som visar din personliga stil i sovrummet.

Ett stilleben i sovrummet ger en lyxig detalj

Källa: elledecoration.se

Leave a Reply