Äpplen i alla dess former hör hösten till. Vad kan då vara mysigare och mer passande än äppelchips? Gott, lätt att fixa och helt underbart!
30–40 stycken
Du behöver:
3–4 äpplen
sockerlag
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citron
Gör så här:
- Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt den kallna.
- Sätt ugnen på 100° varmluft.
- Kärna ur äpplena. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin.
- Lägg skivorna i lagen och låt stå 15 minuter.
- Lyft därefter upp äppelskivorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Sockerlagen som blir kvar kan du förvara i kylen och använda till att blanda drinkar.
- Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Ställ in i ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) och låt torka ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
- Förvara torrt i en tättslutande burk.