Äpplen i alla dess former hör hösten till. Vad kan då vara mysigare och mer passande än äppelchips? Gott, lätt att fixa och helt underbart!

 

30–40 stycken

Du behöver:

3–4 äpplen
sockerlag
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk färskpressad citron

Gör så här:

  1. Koka upp ingredienserna till sockerlagen och låt den kallna.
  2. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  3. Kärna ur äpplena. Skiva dem tunt, gärna på en mandolin.
  4. Lägg skivorna i lagen och låt stå 15 minuter.
  5. Lyft därefter upp äppelskivorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Sockerlagen som blir kvar kan du förvara i kylen och använda till att blanda drinkar.
  6. Lägg äppelskivorna på plåtar med bakplåtspapper.
  7. Ställ in i ugnen (låt ugnsluckan vara lite på glänt) och låt torka ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
  8. Förvara torrt i en tättslutande burk.

Leave a Reply