Reflektion, inre stillhet och en närmare naturupplevelse än den vanliga dagsutflykten. Det innebär en långtur med kajak i vackra Bohuslän.

– Folk blir naturkära och liksom lite glada i sig själva! 

Christina Ingemarsdotter pratar om upplevelsen av en sexdagarstur med kajak från Grundsund. Hon driver Balanspunkten, som hyr ut kajaker, ordnar kurser och turer.  Och något är verkligen alldeles speciellt med de längre turerna. 

– Det händer något när man tillbringar flera dagar nära marken och havet och färdas för egen kraft. Man får en direkt relation med naturen och människorna omkring sig. Det blir tid för samtal, reflektion, till och med en stunds tomhet kan inträda. Det är där friden är, nöjdheten med att bara finnas. 

Enkelhet och hållbarhet är viktiga ledord för Christina och verksamheten. Man lagar riktig mat på lokala råvaror längs färden och de längre turerna görs gärna utanför högsäsong, när det är lugnt i farlederna. Gruppen är inte större än sex personer, plus två ledare – en lagom storlek för att komma nära naturen. Grupperna fylls på efterhand, men det går också utmärkt att komma i grupp. 

– Åk med familjen eller utöka din 50- eller 60-årspresent. Det blir fantastisk kvalitetstid tillsammans, att uppleva något så avskalat tillsammans!

Läs mer på balanspunkten.nu

Leave a Reply