För den ultimata skönhetssömnen är behagliga sängkläder A och O. Navy Stories erbjuder närproducerade ekologiska sängkläder i mjukaste bomullstrikån – som får dig att aldrig vilja lämna sängen.

För att du ska kunna få ut så mycket som du vill av din vakna tid är det viktigt att du sover gott och vaknar utvilad. Här kommer ditt val av sängkläder in i bilden, det är en viktig del av hela sovupplevelsen. Hur påslakan och örngott känns mot huden beror helt och hållet på vilket material de är tillverkade i och vilken kvalité de håller. Navy Stories sängkläder för tankarna till din mjukaste t-shirt, den du vill bära varje dag och sova i – varje natt.

–Lyxen i våra sängkläder är mjukheten och den höga kvalitén, det är som att bli kramad av sin favorit t-shirt, det går inte att jämföra med något annat, säger Katrin Lorentzon som tillsammans med sin man Jonas driver och äger Navy Stories.

På Navy Stories finns ett tydligt och långsiktigt produktion- och hållbarhetsfokus. Man tror på närproducerade varor som håller jämn och hög kvalité och på rullande produktioner som inte reas ut, allt kryddat med säsongsfärger som tillverkas i mycket begränsad upplaga vilket inte vore möjligt utan tillgång till egen fabrik. Inspirationen återfinns i ett välbefinnande på olika platser.

– Det kan vara hemma, på resande fot eller ute i naturen. Det är enkelt att hämta inspiration där man trivs och mår bra.

Tygerna stickas av Marbäck Tricot i Sverige och sys på dotterbolaget Kuldigas Tekstils i Lettland. Man använder sig enbart av ekologiska och GOTS-certifierade bomullsgarner av hög kvalitet och etisk sömnad i närområdet, något som uppskattas mycket av kunderna.

– Eftersom vi arbetar på det här sättet kan vi sälja närproducerade produkter till ett bra pris utan att tumma på kvalitén. Vi har inte heller några återförsäljare utan säljer enbart via vår hemsida. Produkterna tvättar man bäst i 40-60 grader och torktumlar, de kommer att hålla formen tvätt efter tvätt, det är också en lyx i sig.

Leave a Reply