En vacker bok på bordet i vardagsrummet – lyfter rummet direkt. Varför inte göra det med stil. Vi har plockat ut fem coffe table- böcker där mode och inspiration flödar.

 

Kate: The Kate Moss Book

Kate, Kate, Kate. Kan man se sig mätt på den kvinnan? The Kate Moss Book är den ultimata Kate Moss boken. De 368 sidorna är fyllda av hennes mest ikoniska plåtningar. Boken är framtagen av Kate Moss själv tillsammans med bland annat Fabien Baron.

Christian Louboutin

Skriven av Christian Louboutin, Fotograferad av Philippe Garcia och David Lynch, Bidrag från Eric Reinhardt, Förord av John Malkovich

En extraordinär monografi skapad av Christian Louboutin, känd för sina vackert utformade handgjorda skor, i synnerhet hans elegant sexiga stilettor. Den här fantastiska volymen, med en fantasifull och invecklad popup, ett utarbetat utslag och ett dramatiskt fotografi med stillbilder, framkallar Louboutins skodesigners artistry och teatralitet.

Firade för sina vertiginously höga stilettor med sina signaturlackröda sålar har Louboutin uppnått kultstatus med

Dior Catwalk

Boken är en genomgång av Christian Diors sägenomspunna kollektioner samt de som skapats av hans efterträdare Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano och Raf Simons. Den visar också bilder från Maria Grazia Chiuris debutvisningar för modehuset.

Alla haute couture-kollektioner finns representerade i boken. Den innehåller också bilder av ”ready-to-wear”-kollektioner från John Gallianos början på modehuset och framåt. Det här är en komplett bok där Alexander Fury har skrivit förordet och presentationer av modeskaparna. Läsaren får en unik möjlighet att se utvecklingen av ett av de mest inflytelserika och lyxiga modevarumärkena genom tiderna och upptäcka sällan sedda kollektioner.

Med över 1 100 bilder så är denna skattkista av inspiration ett måste som referensbok för alla som jobbar med mode och för alla Diorfans.

Chanel Catwalk

Karl Lagerfelds Chanelkollektioner har skapat rubriker och trender i hela världen alltsedan han gjorde sin första visning för modehuset 1983. För första gången har de viktigaste kreationerna i varje Chanelkollektion som någonsin skapats av Lagerfeld samlats i en enda bok. Läsaren får en unik möjlighet att se utvecklingen av ett av världens mest inflytelserika modemärken och återupptäcka bortglömda kollektioner.

Denna fulländade bok inleds med en kortfattad historik över modehuset Chanel, vilket sedan följs av en kort biografi över Karl Lagerfelds liv.

Boken utforskar sedan de olika kollektionerna, vilka presenteras i kronologisk ordning. Före presentationen av respektive kollektion finns en kort text som avslöjar vad som influerat varje kollektion och vad som är höjdpunkterna i just den kollektionen.

Varje kollektion illustreras med omsorgsfullt utvalda modevisningsbilder. Bilderna visar hundratals spektakulära kläder, detaljer, accessoarer, sminkningar, frisyrer, scenografier samt naturligtvis de framstående modeller som visade kläderna på catwalken. Här syns modeller som Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Kate Moss och Cara Delevingne. Boken avslutas med en fyllig referensdel som bland annat innehåller ett utförligt register.

Tom Ford

Tom Ford har blivit en av modets fantastiska ikoner. Under det senaste decenniet har han förvandlat Gucci från ett tillbehörsmärke till ett av de sexigaste märkena i världen. Hans design har ökat försäljningen på Gucci tiofaldigt och har hjälpt till att bygga Gucci-varumärket till det lyxvarumärke som det är idag. Ford tog en hårdmodig stil ihop med glamour från 21-talet till sina kläder, och Hollywood uppmärksammde detta. Denna bok är en komplett katalog över Fords designarbete för både Gucci och Yves Saint Laurent sedan 1994 till 2004. Det handlar inte bara om Fords kläder och tillbehör, men utforskar också arkitektur, butikdesign och reklam. Tom Ford innehåller mer än 200 fotografier av Richard Avedon, Mario Testino, Steven Meisel, Helmut Newton, Herb Ritts, Terry Richardson, Craig McDean, Todd Eberle, och många andra fotografer, inklusive många tidigare opublicerade bilder. Publicerad till att sammanfalla med hans avgång från Gucci, har denna bok gjorts med sin exceptionella smak. Det är Fords testamente till en karriär av många stunder i att återuppfinna gränserna för stil och sensualitet i kläder.

Leave a Reply