Tiden går snabbt när man har roligt, vips så är första advent och julen här. Det är tiden då vi klär in våra hem med ljus i alla dess former. Watt & Veke levererar julstjärnor med inspiration av snöblomman, Oslos fjordar och eldens lågor.

1. Lågornas julstjärna

watt och veke eldig

Eldig 70 är en helvit pappersstjärna i ett intrikat, folkloristiskt utförande, med tunna detaljer som påminner om lågor, därav namnet. Riktigt fin I fönstret när rimfrosten växer utanför. Eldig är tillverkad för hand och limmad med lim speciellt anpassat för det skandinaviska klimatet. Se mer här. 

2. Snöblomma

Snöblomma watt och veke

Snöblomma 44 vit. Stjärnan är gjort av tre lager av halvtransparent papper vilket ger den en flerdimensionell design. Se mer här. 

3. Klassiska stjärnan

watt och veke jeppe

En klassisk julstjärna vid namn Jeppe 200 är en vit pappersstjärna som tar plats. Riktigt mycket plats. Stjärnan mäter hela två meter i diameter och imponerar i stora fönster. Jeppe är modern och enkel i sin stil. Se mer här. 

4. En söt klassiker

watt och veke aino

Watt & Vekes storfavorit Aino 100 är en pappersstjärna helt täckt av små hål – vilket kräver en alldeles special teknik. Vikt och limmad för hand, limmet är speciellt framtaget för deras julstjärnor och anpassat för det skandinaviska klimatet. Se mer här. 

5. En rosa dröm

Juliette 25 är ett elegant och mycket dekorativt julhjul. Sådan är Juliette, en stående pappersstjärna med många veck och inbyggd LED-belysning. Kommer i mjuka pasteller och med guldfolie längs vikåsarna. En äkta skönhet till hela jullovet och varför inte resten av vintern också. Se mer här.

6. Det gröna skenet

Katja watt och veke

Pappersstjärnan Katja 70 grön är dekorativ och riktigt julig, lite gammaldags kan man till och med säga, men med ett hålmönster som är lika mycket kurbits som fjärran östern. Insidan är klädd i ett matchande silkespapper som släpper igenom ljuset precis lagom mycket. Se mer här.

7. Oslos fjordar

oslo watt och veke

Oslo 60 vit, en sprakande pappersstjärna som likt Norges sagolika fjordar och magiska fjäll skapar ett dramatisk ljusspel. Omsorgsfull vikt för hand i halvtransparent papper och av högsta kvalitet. Se mer här.

Leave a Reply