Hexa är knivstället som lyfter ditt kök till nästa nivå. Det andas lyx och lekfullhet och är tillverkat för hand i de finaste material och med kärlek i varje bit.

Ett hem är inte ett hem utan alla små detaljer. Det kan vara den lilla fågeln av trä på skrivbordet, ljusstaken i vardagsrummet eller så kan det vara det där knivstället i köket som inte riktigt ser ut som ett traditionellt knivställ, det har något mer. Ola Särén har alltid gillat detaljer, det i kombination med kärleken till vackra möbler fick honom att starta det som idag är Ola Särén Design.
– Jag har alltid fascinerats av linjer och design och har en bakgrund inom möbelsnickeri. 2018 kände jag att det var dags att starta något eget, jag vill göra något som jag älskar helt enkelt.

Ola har varit duktig på att samla på sig skisser och idéer och en av dessa idéer var en platta med sex kanter. Sakta men säkert kom det till honom att det här kunde bli en vacker och annorlunda knivhållare.
– Den är pusslingsbar och man kan sätta ihop den lite som man vill. Man kan anpassa storlek och form efter hur många knivar som ska få plats.

Knivstället fick namnet Hexa – just för att det är en hexagon.
– En fyrkant är inte lika flexibel, en oktogon är för kantig men en hexagon fungerar på många olika sätt. Tanken är att man har en Hexa per kniv men man kan blanda de olika träslagen efter smak och tycke. Det finns inget rätt eller fel skulle jag säga, bara fantasin sätter stopp. Det är meningen att de ska passa just dig i ditt kök.

Hexa är helt tillverkad för hand i massiv ask, valnöt eller ek, som alla åldras vackert och som håller i generationer.
– Den är behandlad med en giftfri hårdvaxolja som gör det enkelt att hålla ytan fin och lättputsad i många årtionden.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska ge bort i present men Ola menar att en Hexa gör sig bra i alla kök och att den är en perfekt studentpresent eller till någon som fyller jämnt.
– Jag har valt material som är lyxiga och som andas hög kvalitet. Det tycker jag gör Hexa till en perfekt present. Tanken är också att så småningom kunna leverera det som företagspresent, med företagets namn ingraverat. I nuläget säljs det enbart på vår hemsida men det är mycket spännande på gång under hösten och vintern.

Leave a Reply