Med sina innovativa lösningar och sin charmiga design är Russell Hobbs produkter idag det självklara valet för den medvetna konsumenten.

– Vi har ofta smarta lösningar som låter människor njuta av livet, säger Peter Sjöswärd som är Managing Director på Russell Hobbs.      

Russell Hobbs historia börjar redan 1952, då Bill Russell och Peter Hobbs gick ihop och startade företaget som då, precis som nu, fokuserade på att förvandla kök över hela Storbritannien. Man ville ge britterna en lyx i hemmet men samtidigt ville man skapa produkter som förenklade hemmalivet. Ur detta föddes bland annat den första elektriska vattenkokaren, som på många sätt var banbrytande och idag knappt 70 år senare är grundtanken den samma.

– Idag fortsätter vi att sätta människor i hjärtat av det vi gör. Genom att vara närmare dig som kund lär vi oss hur vi ska kunna utveckla och förbättra våra produkter. Från innovativ beröringskontroll-teknologi till borttagbara och diskmaskinsäkra komponenter. Våra produkter har ofta smarta lösningar som låter människor att njuta av livet hemma, säger Peter Sjöswärd.

Design, funktion och hållbarhet är de tre viktigaste komponenterna i Russell Hobbs stilrena produkter som med sin tilltalande design fyller ett hål i den svenska marknaden.

– Det vi erbjuder i våra produkter kostar vanligtvis mer. Vi vill vara ett mer tilltalande alternativ för våra konsumenter och har olika kunder som efterfrågar olika saker. Gemensamt för dem är att de efterfrågar produkter som kan stå framme i köket, att de har en design som tilltalar. Utöver detta är funktionen av produkten mycket viktig. Den ska vara enkel att använda och enkel att rengöra.

Arbetet med att ta fram nya produkter är något Russell Hobbs ständigt jobbar med det samtidigt som många konsumenter vill spara tid och hitta lösningar som underlättar i vardagen. I september lanserades en vidareutvecklad produkt av den populära Slow Cookern.

– Vår nya Sous Vide Slow Cooker kombinerar två mycket efterfrågade produkter. Slow cooker är en gryta för långkok där maten tillagas under lång tid, perfekt för till exempel Pulled pork. Sous Vide innebär att maten tillagas i en tillsluten, lufttät plastpåse som placeras i ett vattenbad där man ställer in temperaturen för att inte under- eller överkoka maten. Eftersom råvarorna ligger i en försluten plastpåse sker inte någon reduktion från råvarorna och det leder till bibehållna smaker och att man får en jämn tillagning.

Eftersom företaget funnits sen 1950-talet känns det självklart att man har produkter med retro-design. 

– Retro tilltalar många. Serien innehåller frukostprodukter, blenders, handblenders, elvispar och grillar samt finns tillgängliga i flera färger. Inspire är en frukostserie som ska inspirera med ny skandinavisk design och finns i färgerna svart och vitt.

Läs mer: se.russellhobbs.com

Leave a Reply