Sen mitten av 1940-talet har Farrow & Ball varit en av de största färgtillverkarna i världen – trots detta har man aldrig glömt sina rötter i Dorset. Idag lägger man stort fokus på hållbarhet och sen 2010 producerar man enbart vattenbaserade färger.

Det är många olika faktorer som ska mötas och flätas samman när man bygger ett hem, den plats som ger ett lugn och skänker glädje. Därför är valet av rätt tapet eller väggfärg grundläggande i skapandeprocessen för varumärket. Farrow & Ball, som än idag tillverkar all sin färg i Dorset, har producerat miljövänlig färg och tapeter sedan 1946 och under åren har man lärt sig värdet av bra kvalitet och att arbetet med vår planet är ständig.

Som ett led i arbetet för hållbarhet och miljö kommer det brittiska företaget under 2019 att lyfta en stor eko-kampanj, det för att upplysa om hur ett starkt ansvar för miljön genomsyrar varumärkets breda, färgsprakande och hållbara sortiment. Kollektionen består av färger och tapeter för hemmets alla rum. Färgpaletten består av 132 färger och färgskalan sträcker sig från neutrala toner till djärva röda och lugnande blåa nyanser som alla värnar om miljön och är snälla mot vår planet. Den noggrant kurerade färgpaletten består sedan 2010 enbart av vattenbaserade färger och innehåller allt från subtila neutrala till djupa mörka blå nyanser. Varje färg är skapad med en blandning på upp till fem färgpigment för att få fram ett unikt djup i varje kulör. Tapeterna består av papper som kommer från hållbara skogar och de produceras på ett ansvarsfullt sätt som sedan trycks med Farrow & Balls egna vattenbaserade färger.

Farrow & Balls klassiska serier Estate och Modern har certifierats i enlighet med EU:s Toy Safety-standard, en av världens hårdaste kravställningar kring bland annat användningen av kemikalier. Detta innebär att färgerna klassas som helt säkra att använda i både förskolor och skolor och i barns sovrum, där färgerna kan ge nytt liv åt såväl väggar som sänggavlar, barnsängar, bokhyllor och garderober.

Som ett ytterligare steg i arbetet för natur och miljö har man nyligen lanserat den nya färgpaletten ”Colour by Nature”, som tagits fram i samarbete med Natural History Museum i London. Paletten är inspirerad av naturens egna färgskiftningar och består av 16 helt nya kulörer.

– Det är första gången vi har skapat en ny färgpalett som är en utökning av vår noggrant framtagna färgkarta, vilket är en spännande händelse för oss. Med Natural History Museums kompetens hoppas vi kunna inspirera hem över hela världen, och vad skulle vara bättre än att göra det genom miljövänliga färger med inspiration från naturen? Vi vill också uppmuntra människor att upptäcka egna färger i naturen och dela med sig av sina fynd till oss, säger Charlotte Cosby, kreativ chef på Farrow & Ball.

Läs mer på farrow-ball.com

Leave a Reply