Många har fått upp ögonen på sistone för klimatsmart mode, slow fashion och etiskt tillverkade kläder. Nu släpper Dockers en en exklusiv kollektion som hyllar 10-årsjubileet av initiativet Water<Less® techniques som är utvecklat av moderbolaget Levi Strauss & Co.

En av de stora miljöbovarna vid framförallt jeanstillverkning är den stora vattenåtgången. Genom Water<Less® minskar man kraftigt på på vattenresurserna i produktionerna, vilket har gjort att man kunnat spara tre miljarder liter vatten sedan man började år 2010. Dockers har nu i tio års tid arbetat efter ledorden ”using less is more” vilket utvecklades till Water<Less®-produktionsprocessen. Genom att förfina produktionen, förändra färgnings- och finish-processen kan man minska vattenförbrukningen med upp till 96% av den mängden vatten som man vanligtvis använder i jeanstillverkningen. Innan 2020 är slut har man som mål att 80% av Levi’s produkter ska tillverkas med Water<Less®-metoder. 

I Sverige förbrukar vi i genomsnitt 140 liter vatten per person och dygn, vilket är ganska många liter. För att spara ytterligare på av vatten kan man använda sig av följande tips:

  • Tvätta dina kläder bara när det verkligen behövs, vädra dem efter varje användning istället.
  • Duscha istället för att badkar. 
  • Tvätta bilen med hjälp av regnet istället för att spola vatten ut vattenslangen.
  • Använd diskmaskinen istället för att diska för hand. 

Genom att göra små förändringar i vardagen och tänka på hur kläderna man köper produceras kan man göra stor skillnad. 

Dockers kollektion släpps exklusivt på Åhlens City i maj.

Priser: 

Byxor REK pris: 999 SEK
Hoodie REK Pris: 799 SEK
Skjorta REK pris: 899 SEK
T-shirt REK pris: 399 SEK

Leave a Reply