HTH är köket för den som ställer krav på material, detaljer och kvalitet. Spännande och innovativa lösningar i kombination med modern, dansk design särskiljer HTH från konkurrenterna. Joacim Lindberg och Anders Blomqvist är vana vid att guida den som står inför köp av ett nytt kök. 

Vad är viktigt att tänka på?

– Att vara väl förberedd. Tänk på att köksrenoveringen kommer att inkräkta på din vardag, du är utan kök i 4-6 veckor. Bra är också att ha koll på budgeten och vad den ska innefatta, man måste veta vad man vill spendera kostnaden på. Men framför allt, var beredd på att ge processen den tid den behöver, många är tidsoptimister. Det tar 2-3 veckor innan man bestämt sig för vilket kök man vill ha, sedan 3-5 veckor för leverans och 4-6 veckor för montage, förklarar Joacim Lindberg, som är vd för HTH Kungens kurva och Infracity.

Viktig behovsanalys

Många val, en tidskrävande process som gör livet tillfälligt besvärligt med disk i tvättstugan och hämtmat varje dag. Anders Blomqvist är vd för HTH Odenplan, en butik som legat på samma plats i 40 år. Hans råd ger lugnande besked:

– Kunden ska verkligen se oss som de som ska hjälpa till i processen. Det är så otroligt mycket att välja på, kombinationerna är nästan oändliga. Man behöver ta hjälp av en köksspecialst för att nå målet. Man ska hitta sin stil: minimalistisk, modern eller klassisk. Tänka efter vad som är viktigast: det dyraste massiva ekköket eller bänkskivor som är hållbara och slitstarka och håller hela kökets livslängd. Eller älskar man att laga mat och sätter vitvarorna först? Vi gör en ordentlig behovsanalys så att vi kan ta fram rätt lösning för varje kund, som utgår från dennes verkliga behov.

Möbelkänsla

HTH:s kök håller länge och är tillverkade med stor omsorg om såväl funktion som design in i minsta detalj. Hantverkslösningar som infrästa greppslister i skåpstommarna är ett av flera exempel på detta. Trendkänsligheten finns också där: det senaste köket Nordic Spirit är kök formgett som en möbel, gjort för att fungera i öppna planlösningar med detaljer som solida lameller i ek.

– När man köper en bostad m ett HTH-kök upplevs det som ett värde i sig. Vi säljer också mycket till nyproduktion, byggherrar sätter gärna in ett HTH-kök, de vet att bostaden blir lättare att sälja då, säger Anders Blomqvist.

Läs mer på www.hth.se

Leave a Reply