Tillsammans med det amerikanska startup-företaget Ori Living, presenterar IKEA nu en ny möbellinje – Rogran, allt för att hjälpa de små hemmen att optimera golvytan.

I takt med att världen växer tvingas vi att bo allt tätare ihop och på allt mindre ytor. För att underlätta den trånga boendesituationen lanserar IKEA nu en linje robotiserade möbler som de valt att kalla Rogran. Möblerna är designade så att de enkelt ska kunna byta skepnad från en till exempel en säng – till en garderob.

– Vi har arbetat med en lösning för små ytor under en längre tid nu eftersom vi vet att den största utmaningen i folks hem är förvaring samtidigt som man vill ha ytor att umgås på. Det här gäller främst i storstäderna där folk har fått kompromissa när det kommer till just det här i hemmet. Det vill vi ändra på, säger Seana Strawn som arbetar som produktutvecklare på IKEA Sverige.

Samarbetet mellan IKEA och Ori Living har varit på gång under ett par år nu men den nya inredningslösningen kommer att lanseras år 2020, i Hong Kong.

Leave a Reply