En handmålad tavla ger ett lyxigt intryck och lyfter rummet till nästa nivå. Mind Your Wall erbjuder abstrakt konst både som färdiga verk och på förfrågan.

Med en bakgrund inom design och ett öga för detaljer kände Johanna Ekblad som driver Mind Your Wall att det fanns en lucka i marknaden, det saknades ett ställe som erbjöd stora, abstrakta målningar till det moderna hemmet. Det var där och då som arbetet började med att ta fram den kollektion abstrakta målningar som idag består av elva olika motiv med en gemensam färgpalett.

– Många gillar när tavlor tar för sig och verkligen blir en del av inredningen, det är en stor anledning till varför jag har valt just det här stora formatet, varje målning görs för hand, med pensel, på uppspänd bomullsduk av hög kvalitet i måttet 116×89 centimeter, ett så kallat F50-mått.

Johanna inspireras av det avskalade och det spontana och menar att det är just det enkla som är det vackra. Hon berättar om hur hon hittar inspiration i själva hantverket, att sitta och jobba med hastiga penselskisser och låta kreativiteten flöda. När hon hittat rätt form och uttryck arbetas skissen om till stort format direkt på tavelduken.

– Tavlorna är handmålade vilket gör att varje motiv blir helt unikt om man jämför med t ex prints. Alla målningar har ett avskalat uttryck, men motiven har olika former – välj en tavla med rundare penseldrag för ett mjukare intryck i din inredning. De vackra penseldragen i färgen ger en hantverkskänsla och en konstnärlig kvalitet som sprider sig i rummets atmosfär! Ingen målad tavla blir exakt den andra lik, och kanske är det just det som är charmen med handmålade tavlor?

Förutom de elva målningarna som ingår i standardkollektionen tar Johanna även beställningar på personligt utformade målningar. Då krävs dock lite mer arbete och tillsammans med kunden jobbar hon fram ett resultat som både lyfter och kompletterar rummet de ska hänga i.

– Vissa har en väldigt klar bild av vad de vill ha och visar skisser och tillsammans brukar vi alltid hitta en bra lösning. Det är dock viktigt för mig att alltid arbeta in min personliga stil och min prägel. Ett tips är att utgå från rummets form och färg. Målningen ska gifta sig med övriga detaljer i rummet.

Lär mer och beställ: mindyourwall.se

Leave a Reply