London har en särskild plats i Evelina Kravaev Söderbergs hjärta. Här listar H&M Homes chefsdesigner sina bästa tips på allt från sevärdheter och restauranger till favoritbutiker, pubar, marknader – och mycket mer – i London.

H&M Homes chefsdesigner Evelina Kravaev Söderberg har besökt London så många gånger att hon tappat räkningen. Så det är inte svårt att lista ut att storstaden toppar listan över hennes favoritplatser i världen.

– Jag besökte London första gången slutet av det glada 80-talet och jag kommer ihåg att jag tyckte att staden andades mode, säger hon.

Som weekend-resmål är London perfekt, menar Evelina.

– Det är en sympatisk och vänlig storstad som är både traditionell, ultramodern och tillgänglig. Mångfalden och kontrasterna i staden lockar och London kan vara både lyxig och bohemisk, traditionell och modern, mysig och cool.

Evelina Kravaev Söderbergs Londonguide

Även om London är rätt året om tipsar Evelina lite extra om att åka på våren.

– Våren och solen kommer till London lite tidigare än till Stockholm och det är jättehärligt att promenera runt i storstäder i vårsolen.

Här är Evelina Kravaev Söderbergs personliga reseguide till London:

Stadsdelarna du inte får missa i London

– Mayfair för designbutikerna, runt Oxford-och Regent street för att känna high street-pulsen och Shoredich för det mer individuella och nya. Jag tycker också om White City och det nya shoppingcentrat, där vi även har en fin H&M Home-butik och om det finns tid åker jag gärna till Notting Hill också, strosar runt och insuper den lugna och vackra atmosfären.

Bästa shoppingen i London

–Varuhusen i London är oslagbara och Selfridges och Liberty’s är bäst, tycker jag. Dover street market för alla modedesignfanatiker och småbutikerna i Shoredich. För inredning är Conran Shop en Londonklassiker och för doftälskare tipsar jag om Le Labo och Perfumeur H – två snyggt inredda, konceptuella och personliga parfymbutiker.

Favoritbutikerna i London

– H&M Home i White City och vår kommande butik på Regent street, så klart.

Bästa barerna i London

– Jag älskar Soho House och tycker att deras barhäng är svårslaget. Det är en medlemsklubb, men känner man någon som är medlem rekommenderar jag deras barer varmt. Baren på hotellet Chiltern Firehouse är också magisk, inte minst för inredningen.

Soho House Shoreditch house London

Bästa frukost- och brunchstället i London

– Hotellfrukostar i London brukar vara väldigt härliga. För brunch – Ottolenghi, The Wolseley och Chiltern Firehouse.

Bästa boendet i London

– Soho House – oslagbar kombo av trivsel och coolhet. Annars är Hoxton ett ungt, levande och trevligt hotell. Vill man ha superlyx kan man checka in på Claridges och känna sig som en stjärna.

Soho House White city London, pool

Bästa pubarna i London

– Det finns sköna pubar överallt, så det är bara att välja ett område så finns det massor att välja på. Alla är autentiskt härliga.

Bästa marknaderna i London

– Portobello market är en klassiker som fortfarande håller. Fredagar och lördagar är bäst. Brick Lane och Spitafields är mindre marknader som också är bra och trevliga att strosa runt i.

Portabello market i London

Bästa afternoon tea-stället I London

– På hotellen Claridges eller The Connaught. Väldigt dyrt, men en äkta lyxig Londonupplevelse.

Sevärdheter man inte får missa i London

– Tower of London, Buckingham Palace, Trafalgar Square och Hyde Park. Ta en tur i London Eye är också ett tips för att få vy över hela staden.

London eye är värt ett besök.

Bästa fiken i London

– Jag skulle inte säga att London är känt för sina fik, men i området Shoredich finns det trevliga ställen.

Annat i London man helt enkelt inte får missa

– Museer som Tate modern, Victoria & Albert och National Portrait Gallery brukar ha fantastiskt fina och sevärda konst-, mode-, och fotoutställningar. Att promenera i Hyde Park på våren när det blommar är en upplevelse i sig. Personliga och konceptuella butiker som bara finns i London – Labour & Wait, Faye Toogood och Egg.

Källa: Elle decoration

Leave a Reply