Josefin Cummings har ända sedan hon varit liten vetat vad hon ville göra när hon blev stor: hon ville arbeta med juveler. Idag är hon guldsmedsmästare och har den högsta titeln inom sitt yrke och med stor passion tillverkar hon unika smycken för unika människor över hela världen. 

– Allt började redan när jag var nio år gammal och fick besöka en guldsmedsbutik.

Idag har jag ett etablerat namn och gör allt ifrån specialbeställda juvelsmycken till kända personligheter till förlovnings- och vigselringar för privatpersoner.

När man pratar med Josefin är det tydligt att det är mötet med människor som är viktigt när hon tar fram sina gnistrande konstverk. Det finns så mycket i det personliga mötet att få lyssna, prata och att få höra vilken berättelse som ligger bakom det unika smycket som ska tillverkas. Alla smycken hos Josefin tas fram till varje kund, vilket gör att det bara finns en enda variant av varje smycke och som skiljer ut hennes hantverk från mängden där många andra smycken massproduceras.

– Alla kan få ett unikt smycke utan att det behöver kosta mer. Genom att träffa mig direkt slipper man mellanhänderna och på så vis kan prisbilden se annorlunda ut också. Jag anpassar smycket efter kundens budget, oavsett om det är mer exklusiva prislägen eller om man vill gå ner i pris. Det är mitt mål är att alla ska få känna att de har något helt unikt som är gjort bara för dem.

Josefin arbetar mycket med diamanter, både champagnefärgade, vita och svarta diamanter. Men även andra ädelstenar som safirer och turmaliner. Just nu är det väldigt trendigt med ljusrosa stenar, vilket gör att morganiter är ett bra val för många som är ute efter en mild, rosa ädelsten för sitt smycke. Mångas favoritsten är dock diamant. 

– Det finns inget annat ämne på jordens yta som kan reflektera ljuset så optimalt och på det fantastiska vis som en diamant gör!

För de diamanter som Josefin arbetar med finns det alltid certifikat och alla juveler är konfliktfria och det guld som används är alltid återvunnet och från Sverige. På så vis är det hållbart över tid. Josefin gör även om gamla smycken och ger dem nytt liv.

– De smycken som vi bär idag kommer våra barnbarnsbarn kunna använda eller göra om i framtiden. Guld som material är helt fantastiskt att arbeta med just för att det kan smältas om oändligt många gånger och kan bli nya, unika smycken.

Läs mer på josefincummings.com 

Leave a Reply