Föreställ dig hur solen speglas i vattenytan på din egen pool. Hur känns det? För viss är det en speciell känsla som styr. En dröm om en avkopplande livsstil där poolområdet är en del. När det är dags att påbörja första steget är det mycket att ha i åtanke. Vi har talat med den exklusiva pooltillverkaren NordenPool – som arbetar för att verkligen matcha rätt pool för rätt person och användningsområde.

Text: Malin Svantesdotter

Hos NordenPool finner du traditionella pooler, men även skräddarsydda varianter med unika tillval. Allt i noga samråd från början till slut. Här har du möjlighet att tänka utanför ramarna och skapa din vision. Du kan självklart välja de mest traditionella modellerna, men du behöver inte begränsa dig.

– Du kan göra en pool i form av en åtta, ett hjärta eller trekantsformad. Ja, vad du vill! Och vem säger att trappan behöver vara rak? Lek med vinklar och skräddarsy din pool. Alla former går att specialanpassa – förutom våra kompositpooler, berättar Alexander Carlborg.

Poolen från projektet Ruin Retreat där deras egen modulkontruktion NordenPoolen använts. Ett modulkoncept som i princip är helt utan begränsningar och möjliggör raka, fantasiformade pooler och trappor – nerfällda soldäck, bänkar och infinity-lösningar.

För NordenPool är bygget en produkt baserad på drömmar och visioner. Därför vill de alltid vara öppna för att skapa ditt privata poolprojekt utan gränser. Men de arbetar även med anläggningar och offentliga platser.

– Förra året hade vi bland annat äran att leverera en komplett badanläggning till det prestigefyllda projektet Ruin Retreat, säger Alexander.

Njut av kristallklart vatten

I en tid med ständiga förändringar där krav på miljö och kvalitet ökar krävs genomtänkta och helhjärtade produkter. Utöver exklusiva pooler som skräddarsys har NordenPool ett unikt vattenreningssystem som gör vattnet klart – både på och under ytan. Med aquaVision får du ett hyperavancerat poolhanteringssystem och en modern dryckesvattenrening nästan helt utan klor.

Utöver ett unikt reningskoncept är NordenPool de enda i Sverige som aktivt använder sig av den nya generationens liner. Nu kan du variera poolen med strukturer som både liknar och känns som naturmaterial, bland annat granit, vit marmor, vulkansten eller sandstrand. På bilden ser du Alkorplan Touch Elegance.

– Resultatet blir närmast som att simma i en naturlig källa, garanterat fritt från skadliga bakterier. Med aquaVision används en mer precis dosering av kemikalier, vilken också är bättre för miljön.

För en pool bör inte enbart vara skön och avkopplande att sitta i eller vacker att titta på. För att du ska kunna njuta av den på riktigt behöver den också vara ren, fräsch och säker – och gärna med så lite underhåll och skötsel som möjligt. Men vattnet måste ständigt kontrolleras och anpassas för att hålla det hygieniskt och säkert, något som traditionellt görs med klor. För att slippa obehag, illaluktande doft och svidande ögon krävs en kontinuerlig dosering. Med aquaVision sköts detta automatiskt medan du kan fokusera på att njuta av poolen med familj och vänner.

Rätt poolval efter din budget

När valet av pool samt tillval ska göras är det viktigt att verkligen planera in dem från start. Alexander berättar hur ett problem kan uppstå när man väljer att ta till rejält gällande storleken, vilket ofta leder till att budgeten hamnar i kläm. Tänk på att välja en storlek som går att färdigställa som en helhet.

– Ju större pool, desto dyrare blir det och när kostnaden drar iväg så är det oftast tillvalen som väljs bort, vilket i min mening är just det som gör poolen speciell. Annars är det i princip bara ett stort hål i marken med vatten i. Så, gå hellre ner i storlek och skapa en bättre helhet.

Med en kompositpool från Starline Nexxt kan du skapa underbara linjer och design med spegeleffekt – där trappstegen ser ut att sväva.

I stora drag blir det nästan alltid själva poolstommen som utgör den lägre andelen av den totala kostnaden.

Drömde du från början om en jetswim eller bubbelmassage, men tyckte det blev för dyrt? Då kan du förbereda för det så att det går att installera i efterhand. Då slipper linern bytas ifall uppgradering önskas och det är även bra att låta efterkommande ägare ha möjligheten. NordenPool vill alltid att kunden ska få sin dröm uppfylld, även om det skulle innebära att kunden inte väljer en pool från dem. Möjligheter, förutsättningar och önskemål styr vilket gör att du lämnas i trygga händer där inget finstilt lämnas åt dig att få reda på i efterhand.

– Vi informerar alltid om dolda saker, till exempel markentreprenaden som krävs vid poolbygget, vilken i vissa fall kan bli dyrare än själva poolen i sig. Alla aspekter är viktiga för att kunden ska ha råd med allt som är tänkt från början. Jag brukar säga att – dröm stort, det kostar inget att tjuvtitta på det okända, avslutar Alexander.

Mer om NordenPool
NordenPool AB är en tillverkande grossist och totalleverantör av pooler, pooltillbehör och spabad. Företaget är baserat på en egen fritt formbar modulbaserad poolkonstruktion, NordenPoolen®, som kan monteras av både slutkund och entreprenör. Förutom deras egenutvecklade poolstomme tillhandahåller de kompletta paket med noggrant utvald utrustning – det är i princip bara fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt. Läs mer på Nordenpool.com

Leave a Reply